Strona 730 z 1000 PierwszyPierwszy ... 230630680720728729730731732740780830 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 291 do 7 300 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Mam 85/1.5 i styknie
    znaczy masz na mysli EF 85/1.8 ?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    znaczy masz na mysli EF 85/1.8 ?
    a sorry, tak 85/1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

nikt mi nie chce pomóć doradzić ani nic :/
    to chociaż może powiecie jak w tancu na sali sie spisuje AF z 5d?
    z pyłkami może bym sobie jakoś poradził...

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Na oko jakieś 90% robiących śluby canoniarzy ma lub chce mieć 5d(2) - naprawdę myślisz, że byłoby tak, gdyby na weselu pudłował co drugi strzał ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

nikt mi nie chce pomóć doradzić ani nic :/
    to chociaż może powiecie jak w tancu na sali sie spisuje AF z 5d?
    z pyłkami może bym sobie jakoś poradził...
    Następny FOTOZIUTEK
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

MZ bardzo dobrze; najlepiej 5tka współpracuje z Samyangiem 14mm - AF pudłuje tylko i wyłącznie z mojej winy
    A tak na serio: przy wspomaganiu spidlajtem da się przeżyć, chociaż mogło by być lepiej. Na szczęście nigdy nie bawiłem się Ds'em, więc nie wiem o ile lepiej
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

streaker na 5d2 niestety mnie nie stac chociaz bardzo bym chcial :/
    pytam o jedyneczke, AF z 450D że tak powiem mi odpowiadał szybkością choć w ciemności miewał problemy...
    myśle skąd by tu kase wziąźć na 85 1.8... taka portretówka przy pełnej by była wskazana, 50 1.4 za dobre żeby sprzedać a zapasowe body powinienem niby mieć :/

Bartek_902 a Ty od razu byłeś taki wszechwiedzący i wszechmocny?

Dopiero zaczyna Awatar lukasz b

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zywczok6 Zobacz posta
    streaker na 5d2 niestety mnie nie stac chociaz bardzo bym chcial :/
    pytam o jedyneczke, AF z 450D że tak powiem mi odpowiadał szybkością choć w ciemności miewał problemy...
    myśle skąd by tu kase wziąźć na 85 1.8... taka portretówka przy pełnej by była wskazana, 50 1.4 za dobre żeby sprzedać a zapasowe body powinienem niby mieć :/

nic nie rozumiem z tego posta...
    na 5D Cie nie stac, pytasz o "jedyneczke" (1D czy może 1Ds) a nastapnie wyłania się 450D (urwanie moje zdnie )

czytając wczesniej jeden Twoj post...
    posiadasz xxxD i pytasz o AF xD to raczej logiczne, że im mniejsza cyfra tym lepszy AF - wg. mojej logiki - więc pytanie troche nie na miejscu

chyba, że się myle to mnie poprawcie
    wiele pytań

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Nie,nie jestem i nie będe,ale to o co pytasz jest tak oczywiste w świecie ślubnych kotletów że masz to wszedzie na wyciagnięcie ręki,bo wiekszość ludzi robi 5dmkII śluby wiec przerobione bylo to 1000 razy a to że o to pytasz pokazuje albo twoje lenistwo,albo to ze jesteś kolejna osobą z ulicy która pewnego pieknego dnia stwierdzila ,,zajme się fotografią,przecież tyle się na tym zarabia a wystarczy aparat kupić" nie mając o tym fachu zielonego pojecia a nie wspomne o doświadczeniu...
    I nie miej mi tego za złe ale takie pytanie czy wątki sa atakowane na tym forum bo jest tu wielu poważnych ludzi którzy nie lubią jak robi im się taka konkurencja bez pojecia która psuje rynek
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał
    Miasto
    Łęczna/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    I nie miej mi tego za złe ale takie pytanie czy wątki sa atakowane na tym forum bo jest tu wielu poważnych ludzi którzy nie lubią jak robi im się taka konkurencja bez pojecia która psuje rynek
    Powiem Ci że działam na rynku lokalnym i raczej wam za wiele rynku nie zabiore. Niestety jestem w układzie z kamerzystą na którym troche trace ale dzięki temu moge sie sporo nauczyć. Tak uczę się... dwa lata na ślubach z 450d... i ludzie byli zadowoleni, było sporo gniotów (nauka) ale i sporo zdjęć z ktorych byłem mocno zadowolony.
    Nie chce zostać na tym poziomie chce robić coraz lepsze foty ale co z tego jeśli w tym momencie ISO 1600 nie moge włączyć bo szumi :/ nie lubie błyskać w kościele :/

Cytat Zamieszczone przez lukasz b
    nic nie rozumiem z tego posta...
    na 5D Cie nie stac, pytasz o "jedyneczke" (1D czy może 1Ds) a nastapnie wyłania się 450D (urwanie moje zdnie )
    Chodzi mi o 5d mk1... na zagranicznych forach określane bodajże mianem 5Dc -stara piatka to mam na myśli... a 450 sie wyłoniło bo chciałem porównanie AF tych dwóch puszek. 450 w sporcie amatorskim (statyczna dość siatkówka w 3lidze- foce siatke może 2-3 razy w roku) w połączeniu z USM dawało rade jeśli chodzi o AF. Przepraszam za zamieszanie.

W tym momencie jestem skłonny do 5d jedynie boje sie że szklarnia będzie za mała... 17-40 stanie sie mocno szerokim szkłem a 50tka będzie miała za duże przerysowania na portretach więc inwestycja od razu w T28-75 i C85 1.8
    a na to musiałbym już pewnie sprzedać 450 :/... ehhh

Strona 730 z 1000 PierwszyPierwszy ... 230630680720728729730731732740780830 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów