Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
nikt mi nie chce pomóć doradzić ani nic :/
to chociaż może powiecie jak w tancu na sali sie spisuje AF z 5d?
z pyłkami może bym sobie jakoś poradził...
Na oko jakieś 90% robiących śluby canoniarzy ma lub chce mieć 5d(2) - naprawdę myślisz, że byłoby tak, gdyby na weselu pudłował co drugi strzał ?
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Następny FOTOZIUTEKnikt mi nie chce pomóć doradzić ani nic :/
to chociaż może powiecie jak w tancu na sali sie spisuje AF z 5d?
z pyłkami może bym sobie jakoś poradził...![]()
EOS + L i kupa gratów ...
MZ bardzo dobrze; najlepiej 5tka współpracuje z Samyangiem 14mm - AF pudłuje tylko i wyłącznie z mojej winy
A tak na serio: przy wspomaganiu spidlajtem da się przeżyć, chociaż mogło by być lepiej. Na szczęście nigdy nie bawiłem się Ds'em, więc nie wiem o ile lepiej![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
streaker na 5d2 niestety mnie nie stac chociaz bardzo bym chcial :/
pytam o jedyneczke, AF z 450D że tak powiem mi odpowiadał szybkością choć w ciemności miewał problemy...
myśle skąd by tu kase wziąźć na 85 1.8... taka portretówka przy pełnej by była wskazana, 50 1.4 za dobre żeby sprzedać a zapasowe body powinienem niby mieć :/
Bartek_902 a Ty od razu byłeś taki wszechwiedzący i wszechmocny?
nic nie rozumiem z tego posta...
na 5D Cie nie stac, pytasz o "jedyneczke" (1D czy może 1Ds) a nastapnie wyłania się 450D (urwanie moje zdnie)
czytając wczesniej jeden Twoj post...
posiadasz xxxD i pytasz o AF xD to raczej logiczne, że im mniejsza cyfra tym lepszy AF - wg. mojej logiki - więc pytanie troche nie na miejscu
chyba, że się myle to mnie poprawcie
wiele pytań
Nie,nie jestem i nie będe,ale to o co pytasz jest tak oczywiste w świecie ślubnych kotletów że masz to wszedzie na wyciagnięcie ręki,bo wiekszość ludzi robi 5dmkII śluby wiec przerobione bylo to 1000 razy a to że o to pytasz pokazuje albo twoje lenistwo,albo to ze jesteś kolejna osobą z ulicy która pewnego pieknego dnia stwierdzila ,,zajme się fotografią,przecież tyle się na tym zarabia a wystarczy aparat kupić" nie mając o tym fachu zielonego pojecia a nie wspomne o doświadczeniu...Bartek_902 a Ty od razu byłeś taki wszechwiedzący i wszechmocny?
I nie miej mi tego za złe ale takie pytanie czy wątki sa atakowane na tym forum bo jest tu wielu poważnych ludzi którzy nie lubią jak robi im się taka konkurencja bez pojecia która psuje rynek
EOS + L i kupa gratów ...
Powiem Ci że działam na rynku lokalnym i raczej wam za wiele rynku nie zabiore. Niestety jestem w układzie z kamerzystą na którym troche trace ale dzięki temu moge sie sporo nauczyć. Tak uczę się... dwa lata na ślubach z 450d... i ludzie byli zadowoleni, było sporo gniotów (nauka) ale i sporo zdjęć z ktorych byłem mocno zadowolony.
Nie chce zostać na tym poziomie chce robić coraz lepsze foty ale co z tego jeśli w tym momencie ISO 1600 nie moge włączyć bo szumi :/ nie lubie błyskać w kościele :/
Chodzi mi o 5d mk1... na zagranicznych forach określane bodajże mianem 5Dc -stara piatkaZamieszczone przez lukasz b
to mam na myśli... a 450 sie wyłoniło bo chciałem porównanie AF tych dwóch puszek. 450 w sporcie amatorskim (statyczna dość siatkówka w 3lidze- foce siatke może 2-3 razy w roku) w połączeniu z USM dawało rade jeśli chodzi o AF. Przepraszam za zamieszanie.
W tym momencie jestem skłonny do 5d jedynie boje sie że szklarnia będzie za mała... 17-40 stanie sie mocno szerokim szkłem a 50tka będzie miała za duże przerysowania na portretach więc inwestycja od razu w T28-75 i C85 1.8
a na to musiałbym już pewnie sprzedać 450 :/... ehhh