Strona 700 z 1000 PierwszyPierwszy ... 200600650690698699700701702710750800 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 991 do 7 000 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika, że najbardziej prądożerny obok LCD jest IS. Gdy miałem 17-55 i nim większość czasu robiłem foty na reportażu to na 50D z gripem i 2 aku nie robiłem więcej jak 900 fot.

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tak, miałem ponad 500, a co?Proponuję czytać uważniej. Nie "przy" tylko "po".
    Nic, nic... A można wiedzieć ile robisz przez cały dzień i ile oddajesz PM ?

'Przed', 'po' - co to za różnica ? 10 zdjęć ?

Mówisz o tym dedykownym aku które jest w aparacie czy o gripie ? Pewnie dużo też zależy od tego jak często korzysta się z LCD.
    Na jednym aku (nie w gripie) można spokojnie ponad 1k wyciągnąć. Auto-wyłączanie na 1min i oszczędne używanie LCD. 500 podane jako minimum to przy cały czas włączonym aparacie, gęstym przeglądaniu zrobionych zdjęć, trochę LV i lekko zmęczony już życiem aku - nowa piątka i jej aku 'prądowo' to naprawdę fajne zabawki

nt. IS się nie wypowiadam, bo żadne z moich szkieł go nie posiada

PS. 2k na aku to chyba rekord Komuś się udało więcej ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Nic, nic... A można wiedzieć ile robisz przez cały dzień i ile oddajesz PM ?

ja robie od 3 do 4tys zdjec w czasie dnia slubno-weselnego, a oddaje 250-350 lacznie z plenerem. mam sie wstydzic?

Coś już napisał Awatar Lukas87
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    a co w tym dziwnego?
    (zakladajac, ze foci sie od rana - od przygotowan)
    Ja źle zrozumiałem, a Ty ciągniesz to dalej. Micles napisał "po", ale ja zrozumiałem to "po" tak że samego tańca ma 500 fotek. Teraz już wiem, że chodziło o cały dzień. EOT.
    R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nic, nic... A można wiedzieć ile robisz przez cały dzień i ile oddajesz PM?
    Z dnia ślubnego <przygotowania,oczepiny> mam zazwyczaj 2k surówki i wybieram z tego mniej więcej 250. Z pleneru 600, wybieram 100.
    Umiesz czytać? Umiesz myśleć? Jak nie, to kolega już wyjaśnił :
    Cytat Zamieszczone przez Lukas87 Zobacz posta
    Ja źle zrozumiałem, a Ty ciągniesz to dalej. Micles napisał "po", ale ja zrozumiałem to "po" tak że samego tańca ma 500 fotek. Teraz już wiem, że chodziło o cały dzień. EOT.
    Używacie laptopa/databanku, czy macie 80gb w CFkach? Robicie wszystko w RAWach tak jak ja?

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Umiesz czytać? Umiesz myśleć? Jak nie, to kolega już wyjaśnił
    Pfff... się tak nie rzucaj, bo ci zdjęcia będą poruszone wychodzić... Dobrze wiem o co ci chodzi...

'przy pierwszym tańcu' można równie dobrze zrozumieć, że w jego trakcie licznik pokazuje 500
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Mówisz o tym dedykownym aku które jest w aparacie czy o gripie ? Pewnie dużo też zależy od tego jak często korzysta się z LCD.
    No przeciez pisze ci na jednym aku a nie gripie. W gripie masz 2.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z dnia ślubnego <przygotowania,oczepiny> mam zazwyczaj 2k surówki i wybieram z tego mniej więcej 250. Z pleneru 600, wybieram 100.Umiesz czytać? Umiesz myśleć? Jak nie, to kolega już wyjaśnił :

Używacie laptopa/databanku, czy macie 80gb w CFkach? Robicie wszystko w RAWach tak jak ja?
    Ja tam puki co mam 30gb w kartach i daje rade choc planuje dokupic jeszcze z 8gb.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 12-08-2010 o 11:26 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pfff... się tak nie rzucaj, bo ci zdjęcia będą poruszone wychodzić... Dobrze wiem o co ci chodzi...

'przy pierwszym tańcu' można równie dobrze zrozumieć, że w jego trakcie licznik pokazuje 500
    W jakim poście użyłem słowa "przy"? Jeszcze raz przypomnę wymianę zdań :
    chcesz powiedzieć, że po pierwszym tańcu masz ponad 500 fotek naklepane ?
    To był specyficzny ślub. Zacząłem o 7:00 u fryzjera, później makijażystka, przygotowania w domu, błogosławieństwo, przyjmowanie gości pod domem, kościół... Tak, miałem ponad 500, a co?

Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Nie ty, a kolega Lukas87...
    Cytat Zamieszczone przez Lukas87 Zobacz posta
    500 fotek przy pierwszym tańcu? Może robi film poklatkowy
    Zresztą... skończmy lepiej tą dyskusję, bo robi się z tego offtop, w dodatku taka pusta retoryka do niczego nie prowadząca...

Wracając do merytorycznej dyskusji - ja mam 4x4GB + 3x2GB - tyle przy 50d wystarczało, razem z 5d2 kupiłem 32GB - z założenia do zabawy z filmowaniem - jak się okazuje do zdjęć też się przydaje

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kiedyś używałem databanku, ale niekoniecznie jest to dobry pomysł - baterii starczało na zgranie maks 2 kart 4GB każda.
    Teraz mam 68GB kart i jest OK

Strona 700 z 1000 PierwszyPierwszy ... 200600650690698699700701702710750800 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów