Z mojego doświadczenia wynika, że najbardziej prądożerny obok LCD jest IS. Gdy miałem 17-55 i nim większość czasu robiłem foty na reportażu to na 50D z gripem i 2 aku nie robiłem więcej jak 900 fot.
Z mojego doświadczenia wynika, że najbardziej prądożerny obok LCD jest IS. Gdy miałem 17-55 i nim większość czasu robiłem foty na reportażu to na 50D z gripem i 2 aku nie robiłem więcej jak 900 fot.
Nic, nic...A można wiedzieć ile robisz przez cały dzień i ile oddajesz PM ?
'Przed', 'po' - co to za różnica ? 10 zdjęć ?
Na jednym aku (nie w gripie) można spokojnie ponad 1k wyciągnąć. Auto-wyłączanie na 1min i oszczędne używanie LCD. 500 podane jako minimum to przy cały czas włączonym aparacie, gęstym przeglądaniu zrobionych zdjęć, trochę LV i lekko zmęczony już życiem aku - nowa piątka i jej aku 'prądowo' to naprawdę fajne zabawkiMówisz o tym dedykownym aku które jest w aparacie czy o gripie ? Pewnie dużo też zależy od tego jak często korzysta się z LCD.
nt. IS się nie wypowiadam, bo żadne z moich szkieł go nie posiada
PS. 2k na aku to chyba rekordKomuś się udało więcej ?
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Z dnia ślubnego <przygotowania,oczepiny> mam zazwyczaj 2k surówki i wybieram z tego mniej więcej 250. Z pleneru 600, wybieram 100.Umiesz czytać? Umiesz myśleć? Jak nie, to kolega już wyjaśnił :Używacie laptopa/databanku, czy macie 80gb w CFkach? Robicie wszystko w RAWach tak jak ja?![]()
Pfff... się tak nie rzucaj, bo ci zdjęcia będą poruszone wychodzić... Dobrze wiem o co ci chodzi...Umiesz czytać? Umiesz myśleć? Jak nie, to kolega już wyjaśnił
'przy pierwszym tańcu' można równie dobrze zrozumieć, że w jego trakcie licznik pokazuje 500
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 12-08-2010 o 11:26 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Nie ty, a kolega Lukas87...
Zresztą... skończmy lepiej tą dyskusję, bo robi się z tego offtop, w dodatku taka pusta retoryka do niczego nie prowadząca...
Wracając do merytorycznej dyskusji - ja mam 4x4GB + 3x2GB - tyle przy 50d wystarczało, razem z 5d2 kupiłem 32GB - z założenia do zabawy z filmowaniem - jak się okazuje do zdjęć też się przydaje