Strona 68 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168568 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Koles tak naprawde nie robil nigdy 5d ... pewnie mial w lapie, stwierdzil ze to nie nikon i oddal wlascicielowi. Potem poczytal pisemka w stylu Chip Foto Video gdzie d200 wymiata i opinia gotowa.

Mam jednego takie znajomego z dokladnie taka sama argumentacja ... cyt "jakosciowo nikon d200 bije na glowe kazdego canona ... to wrecz przepasc". Nigdy nawet nie mial canona 5d czy nawet 30d w reku
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    oskarkowy --> mogę Ciebie spytać jakich F statystycznie najczęściej używasz robiąc tą swoją 35mm zdjęcia w kościele?
    Statystycznie: f/2 - f/11
    Nie obraź się, ale pytanie, którą stroną trzyma się młotek jest niepoważne.

Przysłona to część narzędzia, którego używasz. Pracujesz na takiej, która jest potrzebna (i przy okazji możliwa). W wielkiej tajemnicy podpowiem, że to nie przysłonę się zmienia w zależności od jasności kościoła, a ogniskową.

A stosowane przysłony zależą też choćby od wielkości odbitek, które mam wykonać. Więc tak postawione pytanie jest zupełnie bez sensu.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Statystycznie: f/2 - f/11
    Nie obraź się, ale pytanie, którą stroną trzyma się młotek jest niepoważne.

Przysłona to część narzędzia, którego używasz. Pracujesz na takiej, która jest potrzebna (i przy okazji możliwa). W wielkiej tajemnicy podpowiem, że to nie przysłonę się zmienia w zależności od jasności kościoła, a ogniskową.

A stosowane przysłony zależą też choćby od wielkości odbitek, które mam wykonać. Więc tak postawione pytanie jest zupełnie bez sensu.
    Nie obrażam się bynajmniej może Ty nie do końca zrozumiałeś pytanie, może ja nie całkiem zrozumiałem odpowiedź. Rozumiem ze są ujęcia które robisz na F2, są takie które robisz na F11, ale jest jakaś wartość która występuje najczęściej (można takie statystyki wyciągnąć na przykład exiferem). Ja statystycznie najczęściej używam F4-4,5 niższe wartości raczej praktycznie wyłącznie z ogniskowymi powyżej 40 (na kropie) w celach portretowych.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale to bardzo zależy od miejsca, gdzie fotografuję. Ostatniej soboty był drewniany, śliczny kościółek w Wesołej. Miejsce równie piękne, co ciasne. Na dobrą sprawę w grę wchodziły ogniskowe 35 i 50mm, przysłony ... no właśnie f/2-f/11. Dłuższe ogniskowe były tylko kilka razy, gdy mamie puściły uszczelki i takie tam. Ciężko mi robić jakieś statystyki, bo raczej nie myślę nad przysłonami jako takimi. Przecież sama przysłona (zakładając, że chodzi Ci o wyobrażenie głębii ostrości) ma się nijak do tego parametru, bo zależy od odległości od celu. Więc podawanie samego tego parametru bez odległości mija się przecież z celem.
    Jarek

Domyślnie

Na śluby baaardzo dobry wybór to 5D z 35L i drugie 5D z 85 lub 135 (zamiennie). 5D z 24-70L to kompromis jakości i wygody pracy (no i oczywiście kosztów, choć te wcale nie są takie małe).
    Niech mi się to na początek zamortyzuje :) , poooootem 135/2 + 35/1.4, 50/1.4 - gdzieś pod koniec 2 body :)

<popucha>
    szczególnie w kontekście w/w stałek :P
    </popucha>
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na śluby baaardzo dobry wybór to 5D z 35L i drugie 5D z 85 lub 135 (zamiennie). 5D z 24-70L to kompromis jakości i wygody pracy (no i oczywiście kosztów, choć te wcale nie są takie małe).
    Zarówno 35L jak i 135L jest w planach. Pierwszy będzie raczej 35L właśnie. Obecnie jeżeli się da to zakładam 50/1.4 do 5D, a najczęściej obie moje stałki 50 i 85) lądują na 20D i robię nimi zdjęcia bez lampy. Taki chwilowy przekręt daje mi "zamiennik" 85 i 135 na 5D. Jak jest chwila wolnego to nawet dla kilku zdjęć podpinam tego zenitara 16/2.8 i nawet kadry z tego parom młodym bardzo się podobają Zawsze to coś innego i z dwa takie zdjęcia nie zaszkodzą.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Ja statystycznie najczęściej używam F4-4,5 niższe wartości raczej praktycznie wyłącznie z ogniskowymi powyżej 40 (na kropie) w celach portretowych.
    sorki ale jesli masz to co w stopce, co ty chcesz otwierac? przyslone w kicie nie otworzysz do 2,8 czy f2. a 50mm na cropie nie zrobisz calego slubu.

wiec o czym ty gadasz??
    kup szklo jasne zoom 2,8 lub stalki jasniejsze to pogadamy
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    sorki ale jesli masz to co w stopce, co ty chcesz otwierac? przyslone w kicie nie otworzysz do 2,8 czy f2. a 50mm na cropie nie zrobisz calego slubu.

wiec o czym ty gadasz??
    kup szklo jasne zoom 2,8 lub stalki jasniejsze to pogadamy
    Spokojnie, czy ja gdzieś pisałem że robiłem tym co w stopce? Moje ślubne doświadczenia są związane głownie z Tamronem 17-50 F2.8 To co pogadamy?

Domyślnie

TOMASZ1972 widze w podpisie ze masz dwie lampy 580ex czy wykorzystujesz je jakos przy fotografowaniu ślubów?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron Zobacz posta
    TOMASZ1972 widze w podpisie ze masz dwie lampy 580ex czy wykorzystujesz je jakos przy fotografowaniu ślubów?
    W kościele nie ( chyba że jedna padnie - szybciej zmienia się lampę niż aku ) , w plenerze czasami jak są b.duże kontrasty , na blendę nie ma czasu i jedna lampa to za mało by rozświetlić cienie .

Strona 68 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168568 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów