no to może nie być ściema, ta lampa jest ogromiasta......
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.photographyreview.com/cat...x.aspx?TabID=3
no to może nie być ściema, ta lampa jest ogromiasta......
http://www.photographyreview.com/cat...x.aspx?TabID=3
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 07-07-2010 o 12:19 Powód: Automerged Doublepost
Łojezu.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 07-07-2010 o 12:23 Powód: Automerged Doublepost
I do tego ile użytecznej treści :-D
Mnie zwykle brakuje korekcji poniżej -3EV a Ty potrzebujesz większej mocy? Jeśli nie zauważyłeś, to teraz z owadami walczy się boecnie w subtelniejszy sposób. Ta lampa to chyba dla tych z małym ptaszkami, bo innego zastosowania to raczej nie widzę.
No i oczywiście trzeba doczytać, czy LP nie podali dla ISO800.
Aha, no i z pośpiechu zapomniałem dopisać: oni chyba powinni iść w stronę lepszego magazynowania energii tak, żeby można było odbłysnąć 5te zdjęcie w serii kiedy trzeba, a nie udowodnić kolegom, że dam radę zdjąć komara z 3metrów.
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 07-07-2010 o 12:30 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
liczba przewodnia jest 200 dla iso 100 - tak znalazłem w sieci.....
nie wiem o co biega z komarami, ale ja pomyślałem sobie o dużym softboxie - powiedzmy wielka octa - 150 cm pwoiedzmy, na tym ten sunpak - zakładając że nie będę używał HSS i będę robił zdjęcia w cieniu albo w późnych/bardzo wczesnych godzinach - to mam ładne światełko do oświetlenia 2 osób - jeżeli liczba przewodnia jest 200 dla iso 100 to ta lampa jest prawie 4x mocniejsza od 580 EX.......
czas ładowania spory, ale przy pozowanych fotach to nie problem - a tylko o takich myślę......
poza tym miałbym też na plus do lansu - bo jednak softbox to softox, a nie parasolka........ ;-)
dodam jeszcze że w kwestii błyskania jest zielony. - błyskania plenerowego znaczy się.
Jak wyjdziesz w plener ze 150 cm oktą też będziesz zielony, z wysiłku żeby nie poleciała i ze złości że musisz targać takie wielkie bydle.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Myślę że wielka okta jest mega niewygodna i do pleneru się średnio nadaje. Mam zapas mocy tylko do HSS, gdyby nie to spokojnie wystarczyła by jedna lampa w tym softboxie.
w takim razie zostanę przy moich dwóch 430 EX........
irytuje mnie tylko to, że nie ma takich mocowań na DWIE 430 EX + soft box, na jedną jest - widziałem, ale nie na dwie.....
mocowanie bowensowskie znaczy się.
To kup sobie jedną 580tkę i będzie problem z głowy.