C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
& C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)
:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody
A, faktycznie, 28 nie 24.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Andrzej - kupuj 28/1,8. Jak chcesz to Ci podesle fote poglądową z sobotniego slubu na pełnej dziurze. Bardzo zacne szkiełko.
Też mam małe pytanie. Myśle nad zmianą zestawu ze stopki na 5dmkii + 5d i szkielka 85mmLII + 24mmL + karpik. Po kilku podejsciach nie chce mi sie tachac torby a wiem ze w tym sprzecie sa ogromne mozliwosci i pozwoli mi na wiele. Glownie sluby bez flesza chociaz 580exii zostanie na czarna godzine. mysle ze 85 na 5dmkii i 24 na 5d wystarcza mi na cale wesele? Co o tym myslicie? no i cale graty bede mogl w torbie przypietej do paska pomiescic
Myślę że dobrze kombinujesz. Zestaw 24L i 85L na dwóch korpusach ff to zapewne marzenie każdego udzielającego się w tym wątku :-D
85 ta 85L nie :P
Miałem 85L , mam85 bez L i jest oki !!!
Jedynki Piątki eLki i duperelki
85L + 24L + fisz to mój główny zestaw, właściwie nic innego nie jest potrzebne z jednym wyjątkiem, tańce, 85L jest n a to za wolne, dla tego zostawiłem sobie 85/1.8.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank nawet z DS-em ta 85-tka nie daje rady? W ogóle czy DS z L-kami wymiata, jeśli chodzi o prędkość i niezawodność AF-a?
85 jest wolne samo w sobie, silniczek musi ruszyć kilogram szkła, poza tym AF jest bardzo precyzyjny i jak w 85/1.8 pełna skala to obrót o 1/4 pierścienia tak w L już 3/4 przy czym średnica pierścienia jest znacznie większa. Przy centralnym punkcie nie ma większej różnicy między 5D i Ds, różnicę widać przy bocznych i servo, do tego Ds znacznie lepiej radzi sobie z pomiarem światła przy kontrastowych scenach.