Strona 634 z 1000 PierwszyPierwszy ... 134534584624632633634635636644684734 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 331 do 6 340 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Tutaj akurat martwią mnie te plastikowe "connectory" dzięki którym możemy szybko odpiąć aparat od uprzęży. Niestety - szybko.
    1)złodzieje
    2)przypadkowe wypięcia

Dochodzi również kwestia dużego latania sprzętu podczas poruszania się/schylania/kucania. Za luźno to lata. Ideałem jak dla mnie byłby taki pasek, hmm, jak to opisać. Spróbuję :

pasek składa się z 2 części :
    1) paska łączącego szlufki aparatu (tak jak normalny pasek Canona), tyle że z takiego śliskiego materiału (jak to w canonowych paskach przy samych szlufkach aparatu jest, takie czarne wąskie)
    2) gąbeczki na ramię, przez którą gładko przelatywałby pasek opisany w nr 1). Dzięki temu mielibyśmy usability takie jak w Z-strapie (dzięki temu, że pasek by się ślizgał), ale i również wygodę związaną z noszeniem aparatu na pasku po ukosie (gąbeczka na lewym ramieniu, aparat na prawym biodrze/nerce/kawałku brzucha)
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Noszę na Rstrapie Dsa+70-200+lampa i nie czuję dyskomfortu. Wszystko trzyma się bardzo dobrze.
    Nie dynda za bardzo? Nie obija ciała? Dla mnie idealnym sposobem noszenia 2 puszek to właśnie jedna pucha na skos, a druga podczas focenia normalnie na szyi, a podczas dłuższego niefocenia na drugi skos. Tyle że jest jeden podstawowy problem : tej puszki, której pasek jest pod spodem nie idzie łatwo wydobyć i przyłożyć do oka

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Dynda trochę ale idzie się przyzwyczaić. Właśnie jeden aparat na skos a drugi normalnie na pasku najbardziej mi się sprawdza, jeden drugiemu nie przeszkadza i oba pod ręką, tylko rstrap musi być pod spodem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"Gąbeczkę" na ramię dałoby się wyrwać w sumie z dowolnej torby od lapa, pozostaje kwestia gładkiego, odpowiednio długiego i wytrzymałego paska... Any ideas?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Z portek se wyjm.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

Dyndanie daloby sie zapobiec, montujac do aparatu "spod" od statywu i podpinajac jakas klamra do paska od spodni albo szlufki od spodni. Ale znowu problem z odpinaniem... ale nie dynda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    "Gąbeczkę" na ramię dałoby się wyrwać w sumie z dowolnej torby od lapa, pozostaje kwestia gładkiego, odpowiednio długiego i wytrzymałego paska... Any ideas?
    takie paski w różnych szerokościach i do tego "z metra" można kupić w bramie/uliczce bocznej przy ul. Ratajczaka w Poznaniu , idąc od św. Marcina w stronę Browaru po lewej stronie kawałek za byłym sklepem Kibiców Lecha. Sklep z okuciami pasmanteryjnymi. Do tego w tym sklepie też kupisz szybko-złączki i mocowania. Tanio.
    pozdrawiam
    Paweł

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzięki pawko!

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Panowie mam zagwostkę i potrzebuję wsparcia doświadczonych kolegów. Mam pewną kwotę do wydania i dwie opcje:
    - 5D Mk1 plus 24L Mk1;
    - 5D Mk2 plus 28/1,8
    Gdyby w opcji pierwszej było 24 MK2 to wybór byłby oczywisty a tak sam nie wiem. Zawsze to wyższe iso w 5D mk2, z drugiej strony 24L nawet w wersji mk1 jest nadal bardzo fajnym szkłem. Czy wiele lepszym (poza światłem) od 28/1,8?

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

~Pawel_G

jak dla mnie zdecydowanie 5d2 + 28 1.8

przepaść pomiędzy 5d1 a 5d2 jest zdecydowanie większa wg mnie niż pomiędzy 24/28

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Pawel_G zajrzyj 3-4 strony wstecz. pytalem o podobny problem, byla mowa o 24

Strona 634 z 1000 PierwszyPierwszy ... 134534584624632633634635636644684734 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów