Nie zalamujcie mnie, ja jutro bede mial 5d i moje glowne szklo to 28 1.8... Pank, pociesz mnie![]()
Nie zalamujcie mnie, ja jutro bede mial 5d i moje glowne szklo to 28 1.8... Pank, pociesz mnie![]()
Ja przez rok trzaskałem tym szkłem i byłem zadowolony. Raczej nie przymykałem bardziej niż do 2-2.2 i nie było dla mnie nie ostre. Ale ja nie robię zdjęć tablicom testowym i bateryjkom tylko ludziom.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Zamiast 24L bede wolal zbierac na 85 1.8 i moze fisha... Moze mi sie uda jakos Panka namowic na spotkanie w Wawie w lipcu to mi da potestowac.
To znów ja. Zwracam się z prośbą do obecnych i wiedzących
Który zestaw lepiej sprawdzi się w fotografii ślubnej:
1. 5D + 30D + T17-50 + 28USM + 85USM + ewentualnie Samyang 8mm
2. 30D + 20/30D + C17-55 + 85USM + ew. Samyang 8mm
Budżet ograniczony, ewentualnie co byście alternatywnego polecili w zbliżonych cenach (częśc z w/w sprzętu już mam i rozważam co dokupić i/lub sprzedać, co zamienić, etc)
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie.
Pierwszy, zamiast tamrona canon 50/1.4.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
5d + 30d + 28usm + 50usm + 85usm
+ flash![]()
Panowie, dziękuję za rady, powiedzcie proszę czy w zestawie FF + Crop ogniskowe na ślubie w tercecie jaki podajecie dadzą radę?
ElSor - widzę ze stopki że masz 28 1.8. Czy krótką ocenę tego szkłaa można poprosić /priv?/
Tamrona myślałem aby zostawić bo na wypadek sypnięcia 28 na 5d (i analogicznie odwrotnie) lub właśnie Tamronana 30D zawsze jest 'szeroki' zapas do najważniejszych szerokich kadrów, a 85 to stricte szczegóły o portret, stąd taki był pomysł...