Pewnie ryż wpadł na matrycę, gdy obsypywali młodą parę...![]()
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Jak syf jest duży to nie trzeba mocno domykać. Już na f/4 może dawać po oczach. Taki 5D ma powierzchnię matrycy większą 2,5 raza od 30D, więc brudy mają dużo miejsca do tego by się gdzieś przyczepić. A zestaw podany przez shaqi jest faktycznie dość optymalny. Ja bym dodał 50/1.4 na 5D i czasami zenitar 16/2.8 także na 5D. Można niesamowite kadry porobić jak msza się dłuży...
FOTOINKWIZYTOR
Hej, piszecie tu o 5D za 7500zł, ja niestety nigdzie nie znalazłem takiego. Jak chcą sprzedać za 8 koła to piszą, że nie odzyskam z tego ani złotówki z tytułu cashback. Chciałbym kupić następujący zestaw, ale zależy mi na tym, żeby to zrobić tanio, część mogłaby być nawet ze stanów:
Canon 5D + grip
ob. 17-40 f/4 L
ob. 24-70 f/2.8 L
ob. 70-200 f/2.8 IS L
lampa 580 EX
Konwerter x1,4 canona
Statyw - MANFROTTO 055 PRO B
Głowica Manfrotto MN 322 RC2
Filtr HOYA HMC SUPER PRO1 77mm 77 POLARYZACYJNY KOŁOWY
3x filtr Hoya UV HMC Super PRO 1 77mm
Wężyk spustowy RS80-N3
karty 3x SanDisk CF 4GB Extreme III
Może mi poradzicie kogoś, kto zrobi to tanio, ale w miarę solidnie. W przeciwnym razie dalej będę szukał na allegro![]()
jak masz znajomych w UK to możesz z honk kongu. po co Ci konwerter przy zdjęciach ślubnych??:>
konwerter ma być do przyrody![]()
krótkie pytanko: co byście założyli z mojej stopki plus 350D tzn co do czego..??
warunki: malutki ciasniutki ciemny kościółek i plener dzis ok 19tej. Myslałem tak: z racji że 30D mam dobrze skalibrowane ze szkłami wiec (do szczegółów )podpinam do niego 50/1.4 (mała GO ) a 17-40 do 350D i lampa...?? co wy na to??
jak wiesz to po co się pytaszimo dobre rozwiązanie.
Jak ciaśniutki to niestety 50/1.4 będzie za wąski i jedyne co będziesz w stanie użyć to 17-40 (IMHO)