Strona 6 z 1000 PierwszyPierwszy ... 456781656106506 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak narazie nic ciekawszego nie znajdę , a aberracje nie są tak widoczne jak by sie mogło wydawać , ale to moje zdnaie i w sumie z nikim nie poruszałem tego teaatu :-) jeszcze
    Chętenie dowiem się od innych 18-50 2.8 ex czy też mają podobne odczucia...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Calliactis - Powiedz mi jeszcze ze ci zaplacili to bedzie big LOL
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    ISO 1600 a pozniej Neat Image
    Nie no panowie, znajdujecie jeszcze czas poza obróbką na odszumianie zdjęć ???
    i to z 20D

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie od czasu gdy skończyłem z analogową lustrzanką do teraz to tak już nie dokońca fotografia, fotografia to dla mnie zrobione z ręki dobre zdjęcie , oddane to co miał na myśli robiący je, ostre lub zmiękczone, wg uznania fotografującego, a maxymalną rzeczą było skadrowanie, a teraz tu wyostrzyć tu podnieść kontast, kolory tu to tu tamto tu skasować latarnię bo była a zawadzała, to takie trochę efekciarske , wiem wiem że liczy się efekt końcowy zgadzam się w zupełności ale dla mnie fotografowie dzielą się na

- FOTOGRAFÓW,
    i
    - FOTOGRAFÓW FX

choć jestem pełen uznania dla tych pierwszych bo jeśli kotś roził 10lat na eosie dobre zdjecia , wiadomo nie każde i nie co 10te ale robił je to umie robić a sztuka zrobienia dobrego zdjęcia ze sztuką obsługi PS to 2 rózne rzeczy....
    To tak na marginesie, bo nie każdy ma czas na 2h na zdjęcie aby coś z niego wyciągać...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Tak... I to jest najlepsze ... Ja nie mówiłem kim jestem, nie pytali o to - przyniosłem zdjęcia, ucieszyli się, że tak szybko, zapytałem 'na ile umawialiśmy się' no i facet mówi, że 6 stówek i w tym 80 odbitek 13x18 - a ja zrobiłem 50 odbitek, ale za to 15x21 więc, w sumie nie było się co targować. Ciekawą sprawą jest to, że fotograf nie był zaproszony na wesele, tylko sam ślub kościelny + życzenia przed kościołem itd. Ja 'od farta' wykonałem całe zlecenie . Na koniec 'dałem upust' 100zł, wizytówki, aby podali dalej jeśli ktoś w miarę oglądania zdjęć by się zapytał o to kto je robił i rozstaliśmy się w miłym tonie...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

A właśnie - w sprawie 'akredytacji' na wykonywanie zdjęć - kuria wymaga aby takowe zezwolenie posiadać, zwykle sprawdza je ksiądz który jest bardzo skrupulatny, ale to 1/20 razy. Zezwolienie na fotografowanie liturgii mozesz sobie wyrobić chodząc na kurs przy parafii - ja miałem jedynie 'pogadankę' o tym kiedy można fotki wykonywać, czego księża mogą sobie nie życzyć, i co i jak wyglada. Koniec. Potem czekałem tylko tydzień, aby w 'kolejną niedzielę' odebrać sobie papierek. Papierek takowy zmniejszasz na ksero, laminujesz, dodajsz własną pieczątke, lub logo na odwrocie i masz ładną, gotową akredytację :P
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Haha - to tamten facet musial sie niezle zdziwic jak oddawał fotki Musze taki myk zrobić.

Ostatnio oglądałem "wypociny" ze slubu znajomych znajomych. Zdjęcia naprawde tragiczne, przepały wszędzie, kadrowanie o d* rozbic. Exif powiedzial nikon d70 ;D I zgarnął 300 bodajże złotych. Makabra

Na 200 zdjec podobaly mi sie 4-5 ujęć.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis
    Potem czekałem tylko tydzień, aby w 'kolejną niedzielę' odebrać sobie papierek. Papierek takowy zmniejszasz na ksero, laminujesz, dodajsz własną pieczątke, lub logo na odwrocie i masz ładną, gotową akredytację :P
    Mozesz zeskanowac swoja?
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

A mój kolega zapłacił 700zł. Pani robiła zdjęcia analogiem, we własnym "studio", ok. 16 w deszczowy dzień, zero oświetlenia. Jeszcze nie widziałam ale kolega twierdzi, że moje są znacznie lepsze (a moje są fatalne). Kobieta przy odbieraniu zdjęć stwierdziła, że już chyba powinna wymienić aparat i wyszli tak jak wyszli bo źle pozowali.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Reno czy mi sie wydaje czy w Twojej stopce coś przybyło ??? Sorry za OT

Strona 6 z 1000 PierwszyPierwszy ... 456781656106506 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów