Strona 59 z 1000 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159559 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Czytam sobie,czytam i ....głupieje.Mam analoga Eos5+metza 40mz3+28-70 2.8L + czasami uzywam też 70-200 2.8L.Robię śluby,chrzty,komunie.Taka koscielna siekanina.Lud zadowolony,kaska wpada ale przyszła pora na zmiane puszki, bo trzeba iśc z duchem czasu,a stara 5 ma juz z 10 lat wiec pora na emeryture Pytanie na co zamienić,co kupic?Ok 1300$ moge wydac na puszke w USA.Co byście radzili dobrać do posiadanych szkieł?Ktoś mi powiedział ze warto kupic 1D,który ma ok 4 mpix ale myślę,że za długo był na słońcu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    Czytam sobie,czytam i ....głupieje.Mam analoga Eos5+metza 40mz3+28-70 2.8L + czasami uzywam też 70-200 2.8L.Robię śluby,chrzty,komunie.Taka koscielna siekanina.Lud zadowolony,kaska wpada ale przyszła pora na zmiane puszki, bo trzeba iśc z duchem czasu,a stara 5 ma juz z 10 lat wiec pora na emeryture Pytanie na co zamienić,co kupic?Ok 1300$ moge wydac na puszke w USA.Co byście radzili dobrać do posiadanych szkieł?Ktoś mi powiedział ze warto kupic 1D,który ma ok 4 mpix ale myślę,że za długo był na słońcu.
    Oj, dłuuugo Cię to juz męczy :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7425
    od tamtego czasu 5D znacznie potaniał, dziś dostaniesz go za 7500zł.

Masz dwa wyjścia: kupić go już dziś albo dalej robić analogiem, aż zarobisz na 5D :-)
    Naprawdę nie warto kupować żadnego innego z małą matrycą - stracisz szeroki kąt i dostaniesz mały wizjer.
    (o jedynkach się nie wypowiadam.)

PS. miałem ostatnio w rękach 5D z 28-70L znajomego ślubnego. Bajka. Żal do tego szkła podpinać body z mniejszym sensorem.
    (o jedynkach dalej nie mówię :-))
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 19-04-2007 o 14:54
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

7500 tyś to zdecydowanie poza moim zasiegiem.4000 zł to max i nie przekrocze tej granicy.Znalazłem na ebayu cos takiego:Canon 30D 8.2M Body + BG-E2 Grip + 1GB CF Card + Gifts za 1300 $.Warto?O ile oferta jest poważna.Czy poszukac 20D?Bo chyba nie dostane 1 Ds w tej cenie.Trwa to moje poszukiwanie dośc długo ale teraz już czas na podjęcie ostatecznej diecezji.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    7500 tyś to zdecydowanie poza moim zasiegiem.4000 zł to max i nie przekrocze tej granicy.Znalazłem na ebayu cos takiego:Canon 30D 8.2M Body + BG-E2 Grip + 1GB CF Card + Gifts za 1300 $.Warto?O ile oferta jest poważna.Czy poszukac 20D?Bo chyba nie dostane 1 Ds w tej cenie.Trwa to moje poszukiwanie dośc długo ale teraz już czas na podjęcie ostatecznej diecezji.
    Ja bym wziął 30D (i wziąłem ). 5D oczywiście jest super hiper, kłopot w tym, że prawie 2x droższy, a używanej cyfry nie polecam, chyba, że z pewnego źródła.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tylkoże jak kupisz 30D to niestety ulotni Ci się szeroki kąt. Z 28mm zrobi się prawie 45mm, a to trochę za wąsko. Trzeba więc pomyśleć o jeszcze jednym szerokokątnym szkle, a to dodatkowe koszta. Więc może jednak lepiej dozbierać i FF.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Tylkoże jak kupisz 30D to niestety ulotni Ci się szeroki kąt. Z 28mm zrobi się prawie 45mm, a to trochę za wąsko. Trzeba więc pomyśleć o jeszcze jednym szerokokątnym szkle, a to dodatkowe koszta. Więc może jednak lepiej dozbierać i FF.
    Myślę, że agaj666 doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że traci szeroki kąt, "dozbierać" 3500 PLN nie tak łatwo...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak napisałem - można też dokupić coś szerokiego, wyjdzie taniej. Ale i tak przekroczy 1300$. No chyba że wystarczy to 44.8mm
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Oj, dłuuugo Cię to juz męczy :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7425
    od tamtego czasu 5D znacznie potaniał, dziś dostaniesz go za 7500zł.

Masz dwa wyjścia: kupić go już dziś albo dalej robić analogiem, aż zarobisz na 5D :-)
    Naprawdę nie warto kupować żadnego innego z małą matrycą - stracisz szeroki kąt i dostaniesz mały wizjer.
    (o jedynkach się nie wypowiadam.)

PS. miałem ostatnio w rękach 5D z 28-70L znajomego ślubnego. Bajka. Żal do tego szkła podpinać body z mniejszym sensorem.
    (o jedynkach dalej nie mówię :-))
    7500? a konkretnie gdzie??
    Heniek

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na pewno nie z Canon Polska, raczej gwarancja z UE.
    Canon

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Panowie lamentujecie. odchodząc od wesel ostatnio u siostry w szkole był fotograf Wszyscy łądnie ubrani, dąłem jej swojego C 400D + C 28-105 USM. Pstryknela kilka ładnych fotek. Ale nie o to chdziło. "Fotograf" zawodowiec mial Olympusa C760 a dodatkowe lampy w parasolkach wyzwalał z fotoceli Wiec zejdźmy na ziemie i powiedzmy szczerze ze jest duża grupa ludzi -> fotografów zarabiająca gruba kase kompaktami.

Strona 59 z 1000 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159559 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów