Strona 553 z 1000 PierwszyPierwszy ... 53453503543551552553554555563603653 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 521 do 5 530 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Z ekspertyzy na żytniej.
    Sam byłem świadkiem przypadku ekspertyzy, gdy na żytniej powiedzieli o przebiegu 14k, tylko zapomnieli wspomnieć, że migawka nie była pierwsza.

Ale tak czy inaczej nie ma co uogólniać, w końcu nowy sprzęt też ma prawo się wysypać. Oczywiście szansa na to w przypadku używki jest większa, jednak łażenie na zlecenia z jedną puszką, nową czy używaną, to proszenie się o kłopoty.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No i na tej podstawie, jak i na podstawie oględzin ogólnych widać czy warto czy nie. Aparat z małym przebiegiem nie będzie wyglądał tak jak aparat z drugą migawką.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ale tak czy inaczej nie ma co uogólniać, w końcu nowy sprzęt też ma prawo się wysypać. Oczywiście szansa na to w przypadku używki jest większa, jednak łażenie na zlecenia z jedną puszką, nową czy używaną, to proszenie się o kłopoty.
    Oczywiscie ze tak, inaczej nie istnialo by cos takiego jak rynek wtorny i wszyscy robili by zdjecia nowkami Mimo wszystko ja do focenia slubow jako glownego aparatu nie kupil bym uzywki, tym bardziej takiej ktora jest juz po gwarancji.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dokładnie, i tak trzeba mieć 2 body, reguły nie ma. Jest tu wątek o padniętej migawce w Dsie po, zdaje się, kilkunastu tysiącach klapnięć. W 5D mojej szanownej rodzicielki migawka padła też coś koło kilkunastu tysięcy, aparat kupiony nowy. Ja bym się używek ze sprawdzonym przebiegiem nie bał. Z resztą, za niewiele więcej niż cena nowego 5D II można kupić 2x5D I.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Migawka może paść w każdym aparacie, niezależnie od przebiegu. On tylko troszkę zwiększa prawdopodobieństwo.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Migawka może paść w każdym aparacie, niezależnie od przebiegu. On tylko troszkę zwiększa prawdopodobieństwo.
    A na podstawie jakich danych stwierdzasz ze tylko troszkę, a nie ciutkę wiecej? Bo rozumiem ze chcesz powiedziec ze rownie mocno ufasz sprzetowi ktory ma 1.5roku i trzasniete 50tys zdjec jak i nowemu z przebiegiem 5tys, jesli ten pierwszy jest od nieznajomej osoby, a 2gi Twoj od nowosci?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tym, że na przykład kolega ma Minoltę D5D z przebiegiem prawie 150tys (ona nie miała gwarantowanego przebiegu) i aparat nadal działa świetnie, a innemu C40D zepsuł się z przebiegiem kilkanaście tysięcy. Nie ważne czy sprzęt jest nowy czy nie - na ślubie zapas być musi.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tym, że na przykład kolega ma Minoltę D5D z przebiegiem prawie 150tys (ona nie miała gwarantowanego przebiegu) i aparat nadal działa świetnie, a innemu C40D zepsuł się z przebiegiem kilkanaście tysięcy. Nie ważne czy sprzęt jest nowy czy nie - na ślubie zapas być musi.
    No tak, ale pisanie ze przebieg aparatu zwieksza prawdopodobienstwo "troszke" jest naduzyciem Wszystko zalezy od tego jak bardzo jest uzywany ten aparat i w jakich warunkach pracowal.. reszta to lud szczescia, ktory o niczym nie swiadczy, tak jak D5D z przebiegiem 150tys czy 40D z 15tys w serwisie.

Miasto
    wawa

Domyślnie

A większe prawdopodobieństwo jest że padnie nowy 5D II czy 2 używane 5D?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zawsze starałem się dojść, dlaczego te aparaty się psują. Pewnie niejeden z Was może potwierdzić, że molestowałem go na PW po wieściach o awarii. Wniosków nie mam żadnych
    I na dokładkę: mam półtoraroczne 5II z przebiegiem ponad 40K, kolega ma miesięczny z przebiegiem 300 klatek. Mój przez ten czas nawet nie jęknął, jego wysypał się na pierwszym wieczornym plenerku. Zaczął pluć kodami błędów, wyłączanie i wyciąganie zasilania nic nie dawało. Następnego dnia za to aparat zachowywał się jak nowy. Na szczęście kolega fotografuje bo lubi, więc poza narzekaniami nic się nie stało. Ale wyobraźcie sobie, że taka sztuka trafia się komuś, kto z pracy sprzętem żyje..
    Jarek

Strona 553 z 1000 PierwszyPierwszy ... 53453503543551552553554555563603653 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów