5D mk I czy 5D mk II ? i badz tu czlowieku madra![]()
5D mk I czy 5D mk II ? i badz tu czlowieku madra![]()
Mój jest z lipca 2009 i też mam już pyłki. Też robię nim zdjęcia a nie modle się. Nie jest to uciązliwa sprawa ale jest to fakt że szkło to łapie syfy.
Co do filtra to mity że dzięki nakręconemu filtrowi nie załapie się syfu można sobie między bajki włożyć. Ja mam filtr od nowości i tulipana i nic to nie dało. Z tej prostej przyczyny że syfy szkło niełapie przez mocowanie przednij soczewki lecz wciąga pyłki które znajdują się na tubusie. Jest to fajne szkło ale do L-ki w kwestii szczelności jak i jakości obudowy brakuje mu jeszcze sporo.
Hm, az tak bardzo?
No tak, w mkII przeklamuje lcd, rawy rozgrzewaja komputery do czerwonosci, a centralny punkt af nie chce byc lepszy od wersji w mkI
Dokladnie, ja bym takiego starocia nie dotykal, ale mysle ze za okolo 3 lata bedzie w okolicach 1500-2000pln. Poczekaj i juzproblem w tym ze 5D mk I nie chce zejsc do "ludziej" ceny, jak za taki starosc,
No bo mkII to szmelc, mowilem przeciez ;Di trzyma sie niebezpiecznie blisko mk II![]()
ja jednak radzę 1d mark IV , podobno szumy akceptowalne przy iso 12 800 w reportażu