a może ktoś podpowie jaki uchwyt dodatkowy do 580Ex. Przleciałem wątki w lampach ale nic mi się w oczy nie rzuciło
5DmkII/350D/300/C24-70 2,8/ C70-200 2,8IS
Witajcie,
Mam jeden z ważniejszych dylematów na tą chwilę.
Do setu 400D+18-55m+50mm+8mm dołożyć lepiej uniwersalnego Tamrona 17-50, czy lepiej zainwestować w 430/580EX?
Set: 400D, 18-55mm, 50mm, 8mm
All in all you're just another brick in the wall..
ten wątek to już chyba należy zamknąć...
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
No wiesz.. zamykac watek tylko dlatego ze komus nie chce sie odpowiac na czyjes posty... to juz by byla przesadaZawsze mozemy wyslac pytajacego do 'szukajki', pomimo ze to niegrzeczne i be
![]()
Witam wszystkich
Staram sie o dotacje z UP więc muszę wypełnić wniosek, w którym podam sprzęt, który chce zakupić. Profil mojej firmy chciałbym skierowac głównie na oferte ślubów. Tzn. reportarz z kościoła, plener. Ewentualnie jakies inne foty wnętrz do celów reklamowych bądź sesje. Staram sie o najwyższą dotacje więc sprzet, który wstepnie zaplanowałem oscyluje w granicach 20000zł. A więc tak:
- Canon EOS 5D Mark II + 24-105mm f/4L IS USM(chciałem kupić osobno obiektyw ale w zestawie wychodzi taniej)
- CANON EF 17-40 f/4 L USM
- Canon EF 50 mm f/1,8 II
- Canon EF 70-200 mm f/4.0 L USM
- Canon Speedlite 580EX II
- Sigma 15 mm f2.8 EX Diagonal Fisheye
- TAMRAC PRO 12 / 5612
- ALPHA Digital BG-E6 (użytkownicy forum są bardzo zadowoleni)
Chciałbym też jakis statyw ale jeśli zostanie mi kasa.
No i to by było na tyle. Z listy podanej wyżej chyba zamienie Sigmę fiseye na Samyanga bo na forum zbiera dobre noty, jest o wiele tańszy a tak naprawde robi sie nim mały odsetek zdjęć. Starałem się miec każdy zakres ogniskowych ale jeżeli uważacie, że to mija się z celem to prosze o poprawę. Co do torby to jest bardzo duża ale posiadam jeszcze Olympusa E-520 z dwoma kitami, którego chciałbym od razu zastapić Canonem 30D/40D (jeszcze się nie zdecydowałem) także nosiłbym w niej 2x body a w razie spacerku mam jeszcze niewielka torbę na body i 2 obiektywy więc nie będzie problemu. Jeżeli już udałoby mi sie kupić drugie body to od razu myślę o zakupię lampy (może 430EZ lub 530EZ?). Byłoby to body zapasowe no i pod nie mógłbym podpiąć fisheye. Co myślicie?
Pozdrawiam