no ba,
a kiedy tym obiektywem chciałbym robić tylko śluby? Łączyć dwa wątki?Nie lepiej zapytać po prostu tych, którzy sprzętu używają na ślubach właśnie
Nic to, żeby nie było że ot. Kolega trochę wcześniej napisał, że "bez eLek to nie ma co z domu wychodzić, a szczególnie 24mm jest wychwalana". Akurat ja mojej 24 nie wychwalałem bo się zła trafiła :sad: , już nie wspomnę o kilku innych forumowiczach, więc nie ma co uogólniać. Zresztą chyba nikt nigdzie nie napisał, że bez eLek nie ma się co ruszać na śluby. Co innego chwalenie, co innego doradzanie![]()
5D, 350D, 35L, 17-40, 70-200 f4, 50 f1.4, 85 f1.8, 580 EX II
Kolego, nikt nie powiedzial ze 350D nie da sie robic zdjec. 5D + szklo 1.4 wiaze sie z bokeh, jesli ktos chce go miec to niestety ale CROPik i ciemne szkolo nic tu nie dadza.
Sprzet sprzetem, ale kadr i zdjecie robisz Ty.
P.S nie ma alternatywy dla tego szkla 24 L 1.4, tak jak dla 50 L 1.2 jest 50 1.4, niech kwanon zrobi nie elke 24 1.8![]()
Ostatnio edytowane przez brosna ; 14-02-2010 o 08:51
Alez jest - 28/1.8 ... robisz krok do tylu i masz 24![]()
Podjalem decyzje odnosnie 24 vs 35. Padlo na ten 2gi. Chyba jednak bardziej mi sie widzi ta ogniskowa niz 24.
Sprzet (5D i 35tke) bede kupowal w kwietniu, ale juz mi czacha dymi od zastanawiania sie co wybrac, wiec decyzje podjalem za wczasu i nie mam zamiaru jej zmieniac, tym bardziej ze kasa bedzie z dotacji i we wniosku wpisalem 35L a nie 24![]()
a ja zdecydowalam sie na 24 L roznica miedzy nim a 35 L ogniskowej nie jest duza, a lepiej miec te skromne 11 mm w zapasu
albo zrobic jeszcze taki wybieg na 16-35 tylko to troche ciemne jest 2.8 :/ nie wymienie z imienia i nazwiaka ale tem ktosik, strzela nikonowskim zoom z d3 ludzie wychadza jak ufoki w rogach, i jakos nikt nie robi z tego problemumalo tego to jeden z najlepiej rozchwytywanych fotografow slubnych
A i tak sie jeszcze zastanawiam, czy powodem dla ktorego ktos ma jako backupa nikona d3 to jest jego 9 kl/s w FF ? jak myslicie
Ostatnio edytowane przez brosna ; 14-02-2010 o 10:59
do kilku ujec spokojnie wystarczy 17-40 - wcale nie uwazam ze 16-35 jest ciemny![]()