Dziekuje za porady, a powiedzcie jak wyglada sprawa z glosnoscia tamrona 17-50, czy to faktycznie taka 'wiertarka'? Czy jego odglosy porownac mozna do modelu T 70-300, bo tego kiedys mialem i poprostu mialbym wtedy skale porownawcza. Jak wyglada celnosc i szybkosc (w przypadku trafienia poprawnego egzemplarza) Tamrona na slubach... radzi sobie?
PS. na Canona 17-55 IS USM niestety mnie nie stac...![]()
miałem i T 17-50 i 70-300 -ale szczerze nie przysłuchiwałem się zbytnio odgłosom-na pewno w 17-50 będzie to trwało o wiele krócej
Ja z kolei zastanawiam się nad kupnem 24L mkI vs 35L. Mam to co widać w stopce i w zasadzie ceny są porównywalne i możnaby pójść po szerokość do 24L, jednak nie bawiłem się tym szkłem i nie wiem jak to wygląda. Później w planach będzie jakiś fiszaj i sigma 15, ale to później.
Regulamin pkt 8
Mój głos pada na 24L. Masz najjaśniejszy i najszerszy obiektyw z istniejących w Canonie i Nikonie. Im dłużej je mam tym bardziej je lubię
![]()
Malin, jeśli wybierasz pomiędzy 24L mk I a 35L, to 35-ka jest zdecydowanie lepszym wyborem, miałem w ręku 24 mk I i byłem strasznie rozczarowany (może szkło było kopnięte, było używane) zaś obrazek jaki daje 35L każdy wie, jest rewelacyjny, sam piszesz ze później będzie fish i coś jeszcze wiec szerokiego końca Ci nie zabraknie.
Ja na święta sprawiłem sobie prezent w postaci 24L ale mkII, szkło rewelacyjne i naprawdę warte kasy jaka kosztuje. Sam wiesz która ogniskowa bardziej Ci pasuje, moja rada jest taka ze jeśli zdecydujesz się na 24L to warto dozbierać do wersji mk II.
Pozdrawiam.
5-ki | L-ki | Dodatki
ta sigma kryje ffto byłoby świetne UWA, żeby nie ta praca pod światło...