Hmm, w 28/1.8 trochę obawiam się CA. Chociaż nie wiem, czy słusznie. Poszukam sampli z FF i zobaczymy, czy jest się czego bać. W sumie to za 17-55 miałbym 28/1.8 i 50/1.4 (prawie).
Pytanie do Panka: czemu trzymasz S14 i C15?
Hmm, w 28/1.8 trochę obawiam się CA. Chociaż nie wiem, czy słusznie. Poszukam sampli z FF i zobaczymy, czy jest się czego bać. W sumie to za 17-55 miałbym 28/1.8 i 50/1.4 (prawie).
Pytanie do Panka: czemu trzymasz S14 i C15?
CanOn Can'tOff
Bo canon to fisz a sigma zwykłe UWA.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
masahuku: nie ogladalem testow 28. za to ogladalem zdjecia panka jak mial jeszcze 28 (widze ze zniknelo ze stopki..). Uważam, że tamtym zdjeciom niczego nie brakowalo. Poza tym nie czuje magii 24L35L owszem
![]()
W odpowiedzi na Twoje marudzenie powiem tak: posiadam taki zestaw, dokładnie jak ten za który chcesz oddać nerkę, nie to żebym ją chciał, póki co, odpukać moje są ok, ale 5d+35L (ewentualnie 24LII - bo z tego co widziałem w testach jest pomiędzy wersjami spora różnica) jest wart poświęceń. 35L możesz w zasadzie z 5d nie zdejmować, radzi sobie niemal w każdych warunkach, 85/1.8 pokaże dopiero prawdziwy pazur, jedynie na dole będzie czegoś brakowało - ogólnie polecam bo w stosunku do cropa to inne obrazowanie, itp... hehe magia znaczy sięaczkolwiek kurka wodna 24L II też jest warte grzechu - to jest temat, który przegryzam od jakiegoś czasu... eh!
dla kogoś kto robi śluby na pewno jest niewielka różnica miedzy 24,a 35 -ja niestety robię same Panny Młode w sukniach ślubnych-więc muszę łapać całą postać.ciągle można pisac nowe OT,ale prawda jest taka-podejść można zawsze-cofnąć sie ...sami wiecie
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
zenitar 16mm to lipa , moze w plenerze jak sie domknie mocno dosc daje sobie rade , teraz ceny rzedu 700 zl za niego to przesada , za 1600-1700 zl mozna kupic sigme 15/2.8 o wiele lepsza , wedlug mnie warto pomyslec o dolozeniu , w koncu to szklo nie jest jakos mega wazne
no comment...
Też bym chętnie kupił samyanga i zostawił 50D jako drugie body, ale nie sprzedając 50D nie będę miał kasy na 5D.
I zastanawiam się teraz, jakie niespodzianki mogą mnie spotkać przy kupnie używanego body. 5D raczej nikt nie kupuje do pstrykania. Jak kupię zajechany/rozjechany egzemplarz, to wcale sobie nie poprawię sytuacji. No i na dzień dzisiejszy sporo stracę na sprzedaży, bo moje 50D i 17-55 nie mają nawet roku. Jak wysupłam extra kasę na 5D, to nie będę miał co do niego zapiąć, bo 85/1.8 wolałbym na cropie a na FF coś szerokiego.
ehhh
CanOn Can'tOff