to nie kupuj , bo to nie jest wypas lens ktory ma od srodka po rogi super jakosc , czym jest podyktowana cena nie wiem , moze faktycznie koszta produkcji spore sa
jesli ktos chce faktycznie swietnej jakosci to bym przesiadla sie ( sprzedal jedno body np ) i kupil D700 + 14-24 ze swiadomoscia innego systemu , ale jesli ta ogniskowa ma mi sluzyc do 10-15% zdjec to wolal bym kupic albo sigme ktoras z 14-17mm albo canona 16-35
ja glownie szklo meczylem w plenerze a tam mozna je domknac , i tak i tak przy 14mm go malej nie uzyskamy chocby nie wiem co a i po czesci sensu w tym nie widze , za to do szerokicha kadrow i pewnych zabaw sie sprawdzalo swietnie
no comment...
napisz do HIMIego -miał 16-35 i 24...w końcu skończył na nikonie![]()
a Co Panowie powiedzą na taki zestaw na początek kariery ze ślubem.
c40d
c350d (2 body)
canon 85mm 1.8
canon 50mm 1.4
canon 28mm 2.8
+ 430 ex 2
i jak tu to wszystko zacząć ? Jakies dobre tips&tricks jak tu zacząć ze słubną fotografią ?
No bez przesady40D nie jest taki zły do ślubów a do tego stałki to już stopień w górę.
Fakt jest taki, że fotografowanie ślubów to nie jest takie proste obcykiwanie .. czas płynie .. momentu nie powtórzysz.. światło.. tło.. af.. kultura w kościele.. jest wiele do ogarnięcia i wcale nie dziwię się, że ktoś kto poświęcił sprawie życie nie chce mówić od tak.. sam rozumiesz.
Robienie slubu stalkami jest chwalebne, ale trudne. Do tego brak jest lampy, o co glownie mi chodzilo.