Ja również uzywam z osłoną i mimo ze po gwarancji jest super![]()
Ja również uzywam z osłoną i mimo ze po gwarancji jest super![]()
Chyba ze 4 lata. Nie noszę go po kieszeniach, ciągle podróżuje w torbie lub plecaku foto. Mimo wszystko używam go wyjątkowo często, zresztą co się dziwić, w końcu to doskonałe szkło. Czyli przerób ma spory i raczej go nie oszczędzam. Mimo wszystko obudowa i praca pierścienia nie sprawia solidnego wrażenia. Za to obrazek na pełnej dziurze wynagradza te drobne niuanse.
Jarek
Ja mogłem mieć przebłyski dobrych opinii o 50 1,4 do czasu zapięcia dzisiaj znów 35L1,4 różnią się kolosalnie.
Dla mnie nie ma porównania między 50-tką, a 35. Miałem już chyba ze 3-4 50-tki i żadna nie zabijała na 1,4-1,6.
może nie zabija ale jest spokojnie używalna, czego nie można powiedzieć o 50/1.4 na f/1.4
Może faktycznie 1.4 w 50-tce jest średnio używalne ale 1.8 już bezproblemowo.
Nie rozumiem też o co chodzi z tą "kruchością".
Mam ten obiektyw ok 2,5 roku (fakt że nie gram nim "w nogę") ale żadnego uszczerbku na mechanice nie mam, a dodam, że jest to mój najczęściej używany obiektyw.
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC