Strona 369 z 1000 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379419469869 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 681 do 3 690 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tylko jak slyszalem te szklo jest malo praktycznie do reporterki, bo jest wielkie. Fajne jest 14mm, ale po przezumowaniu 24mm to malo, brakuje tych 35mm. I trzeba zmieniac na cos wezszego. Tak mi opowaidal znajomy kotry pozbyl sie 14-24. Mowil ze praktyczniej miec oddzielnie niewielkie 14mm i jakies niewielkie 16,17,20-35/2.8 dla tych 35mm.
    Dlatego robi sie reporterkę na 2 body - na jednym wspomniane 14-24 a na drugim coś węższego, np 50mm czy 35mm.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

a może miał ktoś z was okazję pracować na 16-35 założonym na cropa? np. na 40D?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Co do szkieł, to doszedłem do wniosku, że nie ma szkła idealnego dla wszystkich.
    16-35 na pewno jest lepsze od 17-50 Tamrona więc myślę że nie ma co wybrzydzać. Zresztą co można lepszego w tej cenie kupić. każde szkło ma na pewno swoje wady i zalety. Poza tym zawsze można zapiąć je do 40D i wtedy i takiej beczki nie będzie i będzie trochę węższe
    Właśnie o to chodzi ,że poniżej tych 24mm nie ma nic znakomitego,od czego gęba by się cieszyła,a jak pokazuje konkurencja można i to z jakim efektem.
    Na Fotopolis Expo handlowcy chrząkali ,że na wiosnę coś zabłyszczy.
    ...pytanie tylko,wiosnę 2010?

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Generalnie jego zasada - "ostatni slub z uzyciem lampy zrobilem rok temu, jezeli macie swoja lampe to ja sprzedajcie, zniszcie, spalcie, cokolwiek "
    własnie sprzedałem kilka dni temu swoją lampe
    ale ja ślubów nie robię
    ciekawy jest ten gośc i ciekawe ile w tym gry a ile prawdy...a szerokie kąty są rzeczywiście coraz bardziej widoczne.
    zastanawiam się kiedy skończy sie moda na papierową GO w ślubach ?

aha: krzywe kadry też są okrutnie modne, a cięzko strawne, przynajmniej dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez rycerz ; 30-10-2009 o 00:00

Coś już napisał

Domyślnie

Rzeczywiście,dzisiaj lampa w ślubniakach jest passe
    Dlatego czasami używam ich kilka sztuk naraz

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    Będzie się latało z TS-E
    Ktoś mi ostatnio wspominał, że klient na ślubne pytał go, czy ma właśnie tilta...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ktoś mi ostatnio wspominał, że klient na ślubne pytał go, czy ma właśnie tilta...
    Jakby to było przed kościołem,to pytanie nie byłoby takie całkiem głupie
    Tyle tych walących się budynków często widać w galeriach-nie każdemu chcę się prostować perspektywę w jakimś PSuju,a tu proszę,jak znalazł.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    To tylko dowodzi co raz większej świadomości technicznej u klientów ;-) Szkoda, że nie zawsze to idzie w parze ze świadomością estetyczną ("Proszę zrobić ładne ramki i te takie czarno-białe z kolorowym kwiatkiem..."). Za to często pada pytanie "Czy to ful-frejm?" albo "Na jakim ISO pan robi?" :-) Fiu, fiu... niedługo młodzi zaczną sami sobie robić zdjęcia (jak Canon weźmie przykład z Samsunga i wypuści lustrzankę z wyświetlaczem z przodu, to każdy sobie strzeli foty a'la nasza-klasa prosto z ręki, bez martwienia się, czy nie wychodzi z kadru ;-)) ). A wracając do TS'a, to widziałem sporo ślubniaków strzelonym takim szkłem i nie koniecznie były to kwestie prostowania kościoła na grupowym, ale raczej pomysłowe i kreatywne wykorzystanie sprzętu w nietypowych sytuacjach (czasami oprócz sprzętu musi trochę pracować główka...).
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany

Domyślnie

Ja widziałem genialne klatki z lens baby ślubne. Więc żart był żartem, ale mam świadomość, że się da. Eksperymentować należy

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ja mialem jeszcze przypadek gdy pracowałem na starej piatce .... podchodzi na slubie ojciec pani młodej i pyta sie czy mój aparat robi filmiki ... ja ze nie ... on na to ze to **** nie aparat, nie miej jednak świadomość tego co młodzi mogą dostać jest .... kazdy ma dostęp do sieci i wertuje stronki w poszukiwaniu tego mu się podoba jednak gdy znajdzie okazuje się ze ... cena wiec szuka czegoś tańszego ze słowami szukam fotografa pokroju tego czy tamtego
    Canon FF

Strona 369 z 1000 PierwszyPierwszy ... 269319359367368369370371379419469869 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów