ja cykam sigmą 10-20 .. do przeżycia
ja cykam sigmą 10-20 .. do przeżycia
Żadne zdjęcie w całościówkach jakie oddaję nie jest sztucznie blurowane ani nie ma tak zmasakrowanych kolorów.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Tych stron jest tu zbyt dużo do przeczytania, więc spytam:
Co Panowie myślą o... 7D do ślubnych? (5dmk2 4kzł droższy, 5dmk1 1.5kzł tańszy, ale stara konstrukcja, mam już szkła do kropa...)
A ilu na tym forum miało 7d na robocie? Tak to ja ci mogę polecić ferrari do jazdy miejskiej. Nie jechałem, ale fajnie wygląda.
no właśnie może już ktoś ma i używał do ślubów
dlatego to było pytanie, a nie stwierdzenie :smile:
co do lampy to mi się właśnie przydała, jak chciałem zrobić kilka fotek w takiej jakby altance. W środku ciemno (pochmurny dzień) a na zewnątrz w miarę jasno. Blendą się nie dało doświetlić z zewnątrz bo nie było słońca. A bez pomocy dodatkowego oświetlenie, albo postacie za ciemne, albo tło przepalone.
A ilu z was na plener zabiera statyw? tak szczerze?
Ja zabieram za każdym razem. ale potem zazwyczaj służy tylko jako wyposażenie bagażnika
Jakoś tak ze statywem czuję się mocno ograniczony. No chyba, że do fotek typu "klony"to wtedy jest niezastąpiony.
40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.
Blenda jest magicznym wynalazkiem. Jak nie ma słońca to blenda produkuje promienie ;-) Żartuje oczywiście ale czy rozkładałeś kiedyś blendę w domu nie mając za oknem słońca? Mnie tam bez problemu ładnie oświetla ciemne ściany w pokoju![]()
Ja, jeśli nie mam żywego statywu pod lampę ;-)
polecam statyw pod blendę - jeśli nie chcecie płacić komuś żeby ją trzymał
:-)
statyw + uchwyt
7d sprawdzi sie pewnie jak 40d , a fakt faktem ze za wczesniej wystawiac mu ocene
no comment...