Ale wracajac do tematu, to moze mi pomozecie sie zdecydowac, bo od dluzszego czasu zastanawiam sie nad wymiana mojego Tamrona 28-75 2,8 na L-ke, ale wciaz sie waham czy nie lepiej jednak dokupic jakas fajna jasna stalke, ktora zmiecie mnie z wrazenia. Wiem, ze na tego typu pytanie musze sobie sama odpowiedziec, ale moze ktos napisze cos co mi pomoze podjac decyzje. Juz 3-ci raz mysle o wymianie tego Tamrona i za kazdym razem kupuje zupelnie inne szklo..
Bierz się chłopie do roboty i już. Nawet jak nie zostaniesz pro to i tak przeżyjesz fajną przygodę z fotografią. W moim mieście jest wielu profi którym rok temu pan w MM doradzał jaki sprzęt kupić. Więc się da:-D
Jedynym, najmocniejszym, niepodważalnym i ostatecznym argumentem za zakupem 35L jest to że to 35L.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
amen
ps do nowego kolegi , swoje juz ze tak powiedzialem napisales wiec moze teraz czas na zdjecia , bierze sie do roboty i wroc za jakis czas
no comment...
piękne i rzeczowe
przeczytałem cały wątek od początku do końca z wypiekami na twarzyciekawy jak to jest byc fotografem ślubnym, bo...nim nie chce byc. I dziwie sie że tak dużo osób chce nim byc. Naprawde. Strasznie mnie to zastanawia co pcha nowych ludzi w ta niewdzieczną dziedzinę fotografii w której duże pieniądze są tylko dla garstki [ naprawdę fenomenalnych fachowców których szczerze podziwiam ].
A najbardziej mnie zadziwia że ludzie ciągle pytają o to samo, bo gdyby przeczytali cały wątek dowiedzieliby sie wielu świetnych rzeczy daleko wybiegających za ich banalne pytanie: "jaki obiektyw nabyc?"
Ehh dalej nic nie rozumiesz.Troch mnie to zadziwia ze dopiero kupiles aparat i raczkujesz w fotografii ale juz wiesz ze masz to cos
Nikt cie nie krytykuje i nie skresl, chodzi tu chyba glownie o sposob wypowiedzi.
Nie licz tez na to ze ludzie na forum poklepia cie po ramieniu i beda cie zachecac; od tego sa rodzice.
Masz super sprzet, zacznij cwiczyc, rob fotki powoli ale z glowa. Jesli uznasz ze fotki beda godne pokazania wklej je na forum. Wtedy pewnie zostaniesz zkrytykowany, przyjmujeszkrytyke na klate i cwiczysz dalej unikajac wytknietych bledow az do momentu az ledzie powiedza ze im sie podoba. A do tego czeka cie pewnie dluga droga. Najwazniejsze tod przec w zaparte.
To ze bedziesz focic na wyspach nie ma najmniejszego znaczenia, sam mieszkam w uk. roznia sie sluby i obyczaje ale nie fotografia.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK