Strona 320 z 1000 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420820 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 191 do 3 200 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Mysle, ze w duzym stopniu uzywany sprzet, technika - wynika wlasnie z psychiki fotografa
    Z tym sie zgadzam!
    Niemniej bywa ze zastanawiam sie jak to robia inni. Szczegolnie w momentach jak na przyklad wczoraj kiedy urzednik udzielajacy slubu przed ceremonia poprosil mnie aby dac znac kiedy bedzie w czyms mogl pomoc, zwolnic, zatrzymac ceremonie..?? Dla mnie to totalne nieporozumienie zeby fotograf mial jakikolwiek wplyw na przebieg ceremonii. To szczegolny dzien dla Pary Mlodej i fotograf ma uwiecznic cenne chwile, a rezyserowac moze juz po ceremonii w plenerze, albo zdjecia grupowe. No ale to moze tez kwestia podejscia. Zastanawiam sie czy moi poprzednicy z ktorymi mial do czynienia ow urzednik wlasnie ingerowali w przebieg ceremonii zaslubin..? czy to normalne?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    Z tym sie zgadzam!
    Niemniej bywa ze zastanawiam sie jak to robia inni. Szczegolnie w momentach jak na przyklad wczoraj kiedy urzednik udzielajacy slubu przed ceremonia poprosil mnie aby dac znac kiedy bedzie w czyms mogl pomoc, zwolnic, zatrzymac ceremonie..??
    IMO fajny, ludzki Urzędnik. Powinnaś się cieszyć. Lepiej byłoby, gdyby Ci powiedział "Tylko niech mje tu pani nie błyska za dużo!"?

Dla mnie to totalne nieporozumienie zeby fotograf mial jakikolwiek wplyw na przebieg ceremonii. To szczegolny dzien dla Pary Mlodej i fotograf ma uwiecznic cenne chwile, a rezyserowac moze juz po ceremonii w plenerze, albo zdjecia grupowe. No ale to moze tez kwestia podejscia.(...)
    No właśnie... Chyba to kwestia podejścia.
    Dla jednych fotograf jest takim samym, normalnym, stałym elementem takiej uroczystości jak tort, przystrojony samochód i garnitury, a dla innych powinien być niewidzialną postacią - z daleka, tele, itd...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy to normalne?
    Ja nawet slyszalem o parze wychodzacej po raz drugi z kosciola...
    Nie powiem, bylem zaskoczony.

Czy to normalne? ... A jaka jest definicja normalnosci?
    W tym konkretnym przypadku wszystko bylo juz poza ksiedzem, po ceremonii, chodzilo o samo wyjscie przez drzwi
    Pozdrawiam!

Domyślnie

co do stop klatki to ostatnio widziałem jak filmowcowi skończyła się taśma przy wyjściu młodych z kościoła i co zrobił :] .. zatrzymał ich i kazał czekać, aż przewinie taśmę ... byłem w głębokim szoku , ale są i tacy..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

No wlasnie.
    Ale jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj troche zdziwila. Para mloda zamowila sesje w pewnym zamku, wykupila godzine z przewodnikiem, ktory mial pokazac fajne miejsca do robienia zdjec w owym zamku. Podczas sesji przyszla jakas kobieta z ochrony i powiedziala, ze moge fotografowac pare ale nie moge fotografowac obrazow! Jak fotografowac pare na tle obrazow (ktore wisza niemal wszedzie) nie fotografujac tychze obrazow?? W koncu wyladowalismy w jakiejs zbrojowni, ale ograniczylo mi to pole manweru powiem szczerze. Nie wiedzialam jak zareagowac, tym bardziej ze ta para zaplacila za mozliwosc robienia zdjec w tym zamku. Byl ktos w takiej sytuacji?

Domyślnie

A nie dało rady otworzyć przysłony na max i skupić się na parze rozmywając tło ?
    www.fotoadam.eu

Domyślnie

Mozna, ale ta kobieta mnie przepedzala z miejsc gdzie wisialy obrazy, wszystkie wieksze przestrzenie, wszystkie schody, nawet okna w poblizu ktorych wisialy obrazy.. Nie interesowalo ja to CO mam ujete w kadrze ani jakiej GO uzywam, czy obrazy w tle sa ostre czy nie, ani na to czy uzywam flesza, tylko na to ze kieruje obiektyw w strone obrazu.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Kobieta z ochrony sprawdzała Ci czy w kadrze znajdują się obrazy ? Jeśli tylko poinformowała i specjalnie nie wnikała to niepotrzebnie dałeś się spłoszyć.

Dobra. Odpowiedziałeś wcześniej. Jeśli PM miała zapłacone i nie było mowy o utrudnieniach to można się spierać - tylko raczej w takiej sytuacji szkoda cennego czasu ??: .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 10-09-2009 o 18:33
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

czyli mądrość na przyszłość jest taka by pytać o każdy szczegół .. ale pewnie było tak, że przewodnik był w zmowie ze strażniczką i jemu zapłacili a jej nie
    www.fotoadam.eu

Domyślnie

Nie sprawdzala kadrow. Poinformowala i kategorycznie kazala isc gdzies indziej, potem lazila za mna i sprawdzala czy nie kieruje obiektywu w strone obrazow. Powinnam byla pokazac jej zdjecia i kazac sie odczepic? A w ogole to po co sprzedaja wstep do zamku w celu robienia zdjec skoro w wiekszosci fajnych miejsc zamku nie wolno tych zdjec robic?

Strona 320 z 1000 PierwszyPierwszy ... 220270310318319320321322330370420820 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów