Strona 32 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132532 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Stofena olej. Nic nie da (koscioly nawet te male sa za duze na niego), a zje sporo swiatla lampie na darmo (szkoda baterii ).
    W kościołach święcę tylko ze stofenem. Przerabiałem już najróżniejsze sposoby rozpraszania i zmiękczania światła. Ten jest najbardziej uniwersalny. Ale może się nie znam 8)

Cytat Zamieszczone przez GrzesiekK
    hmm... a ja postępowałem do tej pory dokładnie odwrotnie. Wolałem lekko niedoświetlone fotki (zawsze jest neatimage, mozna zdjecie uratowac) niż prześwietlone zdjęcia z którymi nic już nie da się zrobic (ok. 0,5eV)
    0,5 na lampie w kościele, zakładając świecenie w górę i pomiar na Młodą z powiedzmy dwóch metrów, daje ciągle spore niedoświetlenie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Z przepalow trudno cos wyciagnac, potwierdzam, ale nie mowie o przepalach, gdzie pol foty miga na czarno na wyswietlaczu i z sukni nie da sie nic wyciagnac, a tak delikatnie na granicy, gdzie drobne detale sukni zaczynaja swiecic a reszta jest w sam raz.

Neat image nie jest wcale takim dobrym rozwiazaniem. Wcina ostrosc (zwlaszcza jak ktos ma kita ;D) i kupe czasu trzeba poswiecic na wyciaganie informacji z szumu. Ja uwazam, ze lepiej dojechac do delikatnych przepalow wiedzac, ze robiac rawy ma sie zapas i to nie jest wyjarane do cna, jak ciagnac z cieni niedoswietlona breje i meczyc sie potem z kolorowa kasza na wysokim iso.

Poza tym warto pamietac o jednej rzeczy. Mimo, ze z przepalow nie da sie nic odratowac, to ludzie wola jasne doswietlone fotki (nawet i nieco przypalone tu i tam) jak ciemna kasze. O ile na ciemne zaszumione zwroca uwage to na te lekkie przepaly nikt nie patrzy.

Oskarowy, co do stofena to wszystko zalezy od kosciola. Majac jasne szkla, 580'tke, 5D i kupe doswiadczenia z pewnoscia bym go uzyl, ale majac 350'tke, kita, 430ex i robiac pierwszy raz lepiej miec pewnosc ze lampie nie braknie mocy w krytycznej sytuacji, zwlaszcza ze fotograf nastawia sie na 50'tke, ktora z pewnoscia bedzie robil z pewnego dystansu.
    ...

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam. Podepnę się pod temat. Na początku września mam robić kolejny ślub, tyle, że tym razem będę się musiał wyposażyć w lampę. Tak czytam i czytam ten temat i muszę zadać pytanie - czy lampa aż tak dużo żre baterii , że będę zmuszony kupić gripa ? No i jeszcze jedna kwestia - którą lampę. Wiadomo, że chciałbym najlepszą cena/jakość i czy E-TTL II nie jest , jak to się mówi "przereklamowany" ? :> Pozdrawiam.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi
    czy lampa aż tak dużo żre baterii , że będę zmuszony kupić gripa ?
    Zewnętrzna lampa żre swoje własne baterie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał

Domyślnie

Zaciekawiły mnie w tym wątku stwierdzenia że tym aparatem się nie da robić zdjęć ślubnych bo coś tam, tamtym nie da bo przyciski ma nie takie. Jak ktoś napisał kiedyś nie było 20D i 5D a zdjęcia były. Nie ważne czym robisz na weselu ale ważne jaki album dajesz młodym do ręki.
    Fotograf od którego się najwięcej w życiu nauczyłem do niedawna używał między innymi 500N - małej, taniej, plastykowej lustrzanki. Przestał z nią latać po weselach tylko dlatego bo zdrowie mu już na to nie pozwala. Jak mu kiedyś pokazałem moje 20D to zaskoczyło go to że fotografię można tak bardzo skomplikować.

grabex
    Guest

Domyślnie

No to jaak o weselach znalazlem stronke fotografa- tak sie kaze nazywac zobaczcie jego cennik i probki
    Ja poprostu czuje sie podbudowany
    http://www.rafphotostudio.co.uk/

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

Ceny przecież nie są krajowe bo on w Polsce nie mieszka.
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grabex
    No to jaak o weselach znalazlem stronke fotografa- tak sie kaze nazywac zobaczcie jego cennik i probki
    Ja poprostu czuje sie podbudowany
    http://www.rafphotostudio.co.uk/
    jak juz patrzymy na wyspy to te ceny powyzej sa naprawde niskawe, popatrz na przyklad na tego http://www.justinscobie.co.uk/index2.html trzeba przeczekac intro znalezc menu po prawej stornie i wejsc w cennik, ceny zaczynaja sie od 995Ł
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoglaf
    ...dorobiłem się stałki 50 f/1.8 to mam zamiar nią powalczyć (bo kit jaki jest każdy wie) ...i
    pozdrawiam
    Z mojego skromnego doświadczenia powiem tylko tyle, że cholernie wąsko będzie i jeśli nawet kościół będzie duży to biegać nie wypada. Mimo wszystko robiłbym odwrotnie głównie kitem a troche 50 tką.
    LemonR

grabex
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq
    jak juz patrzymy na wyspy to te ceny powyzej sa naprawde niskawe, popatrz na przyklad na tego http://www.justinscobie.co.uk/index2.html trzeba przeczekac intro znalezc menu po prawej stornie i wejsc w cennik, ceny zaczynaja sie od 995Ł
    tak tylko ten umie focic
    ja wiem ile kosztuje sesja u dobrego fotografa na wyspie

Strona 32 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132532 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów