Strona 311 z 1000 PierwszyPierwszy ... 211261301309310311312313321361411811 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 101 do 3 110 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Tiaaaaa...

145mm, 1/100 s, iso 1600, f 2.8
    A na jakim body?
    A tak przy okazji - to chyba był dość jasny kościół

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katharsis Zobacz posta
    A na jakim body?
    A tak przy okazji - to chyba był dość jasny kościół
    Na starej piątce. Uśmieszek zauważyłem, ale uprzedzając takie dywagacje, kościół jeden z ciemniejszych w jakich robiłem zdjęcia. Normalnie da się i z iso 800.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na starej piątce. Uśmieszek zauważyłem, ale uprzedzając takie dywagacje, kościół jeden z ciemniejszych w jakich robiłem zdjęcia. Normalnie da się i z iso 800.
    Uśmieszek był absolutnie bez podtekstów: zdjęcie jest ładnie naświetlone stąd wrażenie, że otoczenie pomagało. A jak widać pozory mogą mylić.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Żadnych dodatkowych źródeł światła, tylko okna, fakt, spore i świetlik w suficie. Błyskać nie było za bardzo jak, nie było od czego odbić światła. Wnętrze wyglądało tak:
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

coz ... za*sty kosciol , kurde a tu w lodzi takie lipy :/...

ciemno to to nie jest ;] , f.2.8 , wiec mozna bylo zejsc nizej ;]
    no comment...

Miasto
    wawa

Domyślnie

Kościół super, fakt, ale strasznie niewygodny w foceniu. Ostre kierunkowe światło, doświetlić nie bardzo jak bo wielki i odbić nie ma od czego, spore kontrasty i takie tam, ale bryła rewelacyjna. Jakoś masakrycznie ciemno tam nie było i daleko mu do wiejskich drewnianych kościółków, ale z drugiej strony, trochę mniejszy, biały kościół doświetlony jeszcze wielkimi żyrandolami to coś z czym spotykam się częściej.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kościół super, fakt, ale strasznie niewygodny w foceniu. Ostre kierunkowe światło, doświetlić nie bardzo jak bo wielki i odbić nie ma od czego
    Chyba inaczej by to wygladalo, gdyby slub byl w zimie np. o 18?
    Pozdrawiam!

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie mam pojęcia jak by to wyglądało, jedyne światła jakie tam były to małe lampki nad ławkami, ale może coś jeszcze wieszają jak jest potrzeba.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Żadnych dodatkowych źródeł światła, tylko okna, fakt, spore i świetlik w suficie. Błyskać nie było za bardzo jak, nie było od czego odbić światła. Wnętrze wyglądało tak:

Toz to bardzo jasny kosciol, jedyna niedogodnosc to w Twoim zdjeciu tlo, staral bym sie kadrowac tak aby miec okna w tle (wiem, ze nie zawsze sie da). Tez mialem w tym roku jeden na ktorym robilem na iso800 (chociaz na upartego i na 400 dalo by sie robic na jasnych stalkach)

to dwa zdjecia z ostatniej soboty, kościół dość jasny

ISO 1600, 50mm, F/1.2, 1/160s, żadnej obrobki wlasciwie. Wiem, mozna by bylo zejsc z czasem na 1/80, wtedy przysona to F/1.8.

ISO 1600, 85mm, F/1.8, 1/125s, rozjasniane o 0.5 eV

a to jeden z ciemniejszych a zarazem najładniejszych kościołów we Wrocławiu, chociaż ciemność to nie jedyny problem, cienie pod oczyma (halogeny z góry skierowane na pare młodą...) i uciekający balans bieli (ze 4 rodzaje oświetlenia)

ISO 1600, 24mm, F/1.6, 1/100s, zdjecie prosto z aparatu (w sumie nieciekawe), fotka niedoswietlona o jakieś 0,5 eV. Fotki na 2.8 robilem na 16mm przy czasach 1/40s (niedoswietlone o ponad 0,5 eV)

Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

To jest kościół Dominikanów na Służewiu nad Dolinką. Nie jest tam jasno za dnia ale nie przesadzajmy. Warunki są bez porównania lepsze od drewnianych małych kościółków, a kościół architektonicznie jest jeden z lepszych w Warszawie jakie widziałem.
    Regulamin pkt 8

Strona 311 z 1000 PierwszyPierwszy ... 211261301309310311312313321361411811 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów