piszą ci byś olał 50/1.4 a ja do tego szkła wracam (przez dłuższy czas robiłem po max 10 zdjęć tą ogniskową), fajne szkiełko za małą kasę. Na 5D masz fajnie do zabawy bo jeszcze nie tak ciasno a już fajnie tło rozmywasz.Na 40D masz portretówkę którą możesz np przy przysiędze -gdy masz np 35L do 5D podpięte- do obrączek. 430 zostaw, na dobrą sprawę można nią zrobić bez problemu cały ślub. 580EX dokupiłem bo chciałem mieć bezpieczeństwo w postaci drugiej lampy. Zastanawiałbym się jednak jeśli juz kupujesz 50/1.4 czy nie 24L zamiast 35L. bo szerokosci ci braknie wcześniej czy później, ewent. 16-35...
Tak kasa z dotacji. Dzwoniłem i sprzęt używany jak najbardziej wchodzi w grę ale tylko z fakturą VAT i nie może to być sprzęt kupiony od rodziny itp. Przeglądałem ostatnio trochę ogłoszeń i mega ciężko mi będzie dostać 16-35 L używanego z fakturą. Więc może coś nowego szerokiego za ok 4000zł by się znalazło ?
Zestaw:
canon 40D - free
canon 5D 5500zł - tu też ciężko będzie znaleźć coś używanego z fakturą.
canon 35mm 1,4 6000zł
canon 85mm 1,8 1600zł
canon 580EX II 1550zł
Razem - 14650zł
Sprzedał bym
canon 100mm f2 ok 1400zł
canon 50mm 1,8 ok 350zł bo jest praktycznie nowy z gwarancja na 11 mies.
kita 150zł
430EX - sprzedał bym bo 2 lampy przy tak jasnych szkłach raczej nie potrzebne, poza tym robię bardzo mało zdjęć z lampą i praktycznie nigdy na body tylko gdzieś z boku sobie leży i wyzwalam radiowo. ok 600zł
Czyli jakieś 2500zł + 2350zł które zostają u góry = 4850zł na szeroki kąt.
Chyba że źle myślę i można za tą kasę zrobić lepszy zestaw do ślubów ?
Jesli masz lampe to ja zostaw lepiej , stac cie na to ze tak powiem.
Zobacz czy aby kupic cos uzywanego nie trzeba wczesniej tego zglosic , oni to rozwaza we wniosku i bedzie kupic.
no comment...
Do zdjęć to kupujesz czy to oglądania filmów? Full HD to sobie możemy do każdego monitora nakleić, rozdzielczość monitorów zawsze była większa od TV no i mają teraz spece od marketingu kolejnego ogłupiacza dla ludu.
Dynamiczny kontrast? Fotografie raczej statyczne są, co najwyżej spowoduje, że to co wyglądało pięknie na monitorze będzie beznadziejne po wydruku.
A taki piękny wątek o monitorach jest na CB...
I cyfra i analog...
PS. Dowiedziałem się jeszcze że sprzęt mogę kupić na fakturę VAT MARŻA. Więc jest już większe prawdopodobieństwo dostania czegoś takiego używanego![]()
Ten monitor jest generalnie taki sobie , w takiej kwocie , cos sensownego 24" za nic w swiecie nie kupisz poprostu , temat o monitorach jest wiec poczytaj co nieco faktycznie.
no comment...
OK, jeszcze raz wielkie dzięki.