Strona 264 z 1000 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364764 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 631 do 2 640 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

hm..
    piszecie o body ze padlo, a jak padnie Wam karta tak nieodwracalnie, to co wtedy?
    Osobiscie robie na 2korpusach i nr 3 back-up ....
    Wymiana obiektywow n-razy w kosciele to n-razy smieci na matrycy wiecej, 2 korpusy ograniczaja liczbe zmian, zabezpieczaja przed awaria karty...
    Dawno temu padla mi 512 Kingstona (tak dla nowych - takie pojemnosci mniej niz 1GB istneje ;-) i uratowalo mnie to ze mialem zdjecia z drugiego body.

Dodatkowo jesli uzywacie stalek to przy przysiedze :
    zdj. 1 - cale postacie
    zdj. 2 - zblizenie na dlonie i obraczki

jak stalka zrobicie lub szybko podmienicie ;-), zoom nozny ;-)

a tak 35mm na jednym i 85/135 na drugim i "czysto, sucho i wygodnie ..." a jak potrzebujecie adrenaliny to sa inne ciekawe zajecia jak skoki na bu..., lub z opoznionym otwieraniem spadochronu... a parze mlodej oszczedzcie w ten dzien wrazen inncyh niz te ktore powinni miec ;-)
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Po co się ograniczać np.do białej ? Kup sobie 5 w 1 i używaj. Praktyka czyni mistrza. W każdej niemalże aukcji na allegro jest opis, która blenda do jakiego zastosowania sprawdza się najlepiej.
    Poprzednio odpowiedziałem głupio, bo pytanie było głupie. Ale teraz na poważnie coś napiszę Nie polecam 5w1, mam taki jeden wynalazek w domu. Nakładane na ramę powłoki odbijające nie mają odpowiedniego naciągnięcia. Efekt jest taki, że mała blenda 90cm oświetla lepiej, niż 5w1 180cm. Z tych 90cm cały odblask idzie w jednym kierunku, a w 5w1 świeci na wszystkie strony, za to nie tam, gdzie chcę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

a jak padnie Wam karta tak nieodwracalnie, to co wtedy?
    to wtedy wysyła się ją w miejsce gdzie specjaliści odzyskują utracone dane. A z padnięciem karty, to myślę że żaden dobry ślubny fotograf (no chyba że ktoś robi w jpeg'ach) nie idzie na ślub tylko z jedną kartą pamięci...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

no oczywiste!!!!
    a karta padla tak ze ontrack sie poddal mimo ze wycenil usluge na ok 2 000 pln bo wszelkie inne recovery nie pomogly; wiec wybacz wiem co pisze

a jak powiesz parze ze nie masz akurat zdjec z kosciola bo ta konkretna karta ci padla .....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

No i tu właśnie dochodzimy do tematu używania body bez dwóch złącz na karty pamięci...

Zablokowany

Domyślnie

Ceny deesów w górę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

z tymi smieciami na matrycy to troche przesadzasz ;] , predzej na szkielku cos siadzie , bo kto robi foto z f9 zeby sie martwic czy cos lezy na matrycy ?

co do ilosci body kazdy ma na tyle na ile go stac , ile chce miec i na ile fachowo podchodzi do swojej pracy
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

Ten wątek dał mi troche do myślenia w kwestii gdzie powinna być zapasowa puszka ...
    Do tej pory zawsze byla gdzies w plecaku ktory nie zawsze leżał w pobliżu miejsca akcji.
    W sytuacji kiedy w trakcie obrączkowania miałbym defekt sprzętu to można by nie zdązyć z podmianka ... Coś czuje że w najbardziej newralgicznych momentach pora zacząć nosić kiligram wiecej na szyi

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Jak myślicie, czy jest szansa na zakup 5D MKI w dobrym stanie za około 5 k pln? chciałem się starać o dotację z PUP ale chyba sobie odpuszczę bo cały ten proceder jest bardzo bardzo niewygodny a i pracy nie można podjąć do roku;]i dokupiłbym do mojej 40-tki 5D, tammiego 17-50 bym sprzedał, 85-tke zostawił no i jezszce jakąs stałkę bym zakupił, jestem zakochany w 35 1.4 L ale tyle kaski narazie nei dam;] może 28 1.8? choć ma opinie nienajlepszej optycznie;/
    Doradźcie
    EOS 40D+Tamron 17-50mm F/2.8 Di II+C 85mm 1.8+Zamiennik OC-E3 Delta+Speedlite 430 EXII-2xSanyo eneloop 2000mAh-Powerex MH-C9000+Sandisk Compactflash 4 GB Extreme III+Velbon Sherpa 600R

Strona 264 z 1000 PierwszyPierwszy ... 164214254262263264265266274314364764 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów