Panowie z kim Wy chcecie wojować i uczyć dobrej roboty , tam co dzień jest inny operator maszyny a on wie tylko gdzie się naciska guzik START . Oni mają czas na sądy i szkoda czasu , to moja rada na przyszłość .Poszukaj dobrego laba ( a takie są -sam prowadzę) i z Nimi nawiąż współpracę.
Następny zestaw jaki biorę pod uwagę. Niestety ale poprzedni został skorygowany ze względu na zmienność cen. Również tym razem proszę o komentarz, co ewentualnie byście zmienili.
5D MKII body
5D MKI body
15 2.8 Fish
35L
50L
85 1.8
Do tego:
Lampa 580 EXII (jako główna)
Lampa 430 EXII (jako zapasowa)
Karta CF Sandisk EXIII 8GB x3 (1 zapasowa)
Bateria LP-E6 (pasuje do MKI ?) x2 (po jednej do body na zapas)
Monitor Eizo CG19 (coś konkretnego do obróbki)
Całość powinna mi się zmieścić w dofinansowaniu unijnym, dlatego ewentualne propozycje od was raczej wolałbym żeby obejmowały dany przedział cenowy.
Bateria nie pasuje do mkI ( do mkI zamiennik daja swietnie rade i sa tanie )
przy tych ogniskowych wyrzucil bym 50L a kupil 85L , poprostu roznice miedzy nimi niewielkie , wiec zakladajac na jedno 35 na drugie 50 smiem watpic ze rzadko kiedy bys zmienil ktores na 50 , latwiej jest krok podjesc czy sie cofnac zazwyczaj , i szybciej ;].
Ale to mowie w oparciu tylko o wlasnie widzimisie itp.
A jesli juz 50 to 50/1.4 i 85L , nie pozalujesz.
Lampke druga bym wzial 50EXI ale nowej sie nie kupi a rozumiem ze taka potrzeba , poprostu ergonomia i wygoda lepsza niz 430 ( przyciski glowne )
Tak czy owak zestaw bdb z "-" ;]
no comment...
Nowy sprzęt nie musi być, ale musi być wystawiona faktura albo paragon. 85L brałem pod uwagę, ale zbyt duża różnica cenowa między 50L a 85L. W tym zestawieniu budżet mam wykorzystany w jakiś 95% więc 2k - 2,5k już bym raczej nie "dorzucił", no chyba że jakieś używane słoiki by się znalazły.
nowe 85L to cos 8k , 50L jakies 5.5k + 1.5k za 85 , mysle ze duzo bys nie musial dorzucic i jakos bys sie zmiescil , przekonywac nie bede , dla mnie 50L to najslabsza stalka z elek , a juz tym bardziej w porownaniu z 85L , no i ta ogniskowa w tym zestawie jak pisalem wedlug mnie zbedna , tak czy owak swoje dwa grosze dorzucilem ;]
no comment...
po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl