dzieki himi, w sumie to kawał wiedzy mi tu sprzedalesniektore rzeczy niewprost
kilka slubow zrobie na zoomie, a potem zobacze ktora ogniskowa najbardziej mi pasuje ze stalek
![]()
Ostatnio edytowane przez Loome ; 03-06-2009 o 18:47
wlasnie ... dzieki za opinie bo jak by nie patrzec 17-40 L jest o duzo tansze niz 16-35 II a jak ktos sluby od czasu do czasu nie ma co topic kasy![]()
Canon FF
Też myślałem o Tokinie 11-16 f/2.8 ze względu na światło no i to byłoby bardzo fajnie i szeroko pod cropa :P Ale jak kiedyś przesiądę się na FF to ten obiektyw jest nieużywalnyPoza tym ponoć jest trochę wolny AF w tym szkiełku. Co do Sigmy 20 mm to z tego co widziałem na testach to mydli strasznie
Rozważałem też zakup Sigmy 24 mm która jest niby lepsza optycznie.
Jeden wielki mętlik :P No i te ceny ...Kurcze nawet gdyby udało mi się sprzedać mojego T28-75 za jakąś ciekawą kwotę to dalej cienko z funduszami heh
to tak sie nie da
maja stalke wiesz ze musisz ruszyc dupsko , robiac zoomem , krecisz az masz kadr jaki chcesz , wpadasz w rutyne cykania z miejsca , jednego , dwoch , a przy stalce czesto jestes w ruchu , pozniej kupisz stalke dajmy na to 50 i okaze sie ze jednak za ciasno np i nie bedziesz zadowolony
wiec tak z rezerwa bym podchodzil do tego planu twojego
no comment...
Moim zdaniem jeśli chodzi o kościół (nie wiem czy dobrze kombinuję, w razie czego sprowadzicie mnie na ziemię) 2 puszki na szyi ze stałkami - na jednej podpięta 50mm a na drugiej 28mm i robimy na zmianę. Tak sobie wykombinowałem
Pozdr.
Myślałem o 28mm na FF i 50mm na cropie
Pozdr.
Może tak, ale raczej na początku nie będzie mnie stać na dwie puszki FF, a zmiana szkła podczas ślubu chyba trochę mija się z celem. Przynajmniej tak mi się wydaje
...
Pozdr.