Poruszonej sukni i w miarę ostrej twarzy? Mi się wydaje że owszem, choć, oczywiście przy takich ustawieniach to trochę loteria i zdarzały się lepsze.
Poruszonej sukni i w miarę ostrej twarzy? Mi się wydaje że owszem, choć, oczywiście przy takich ustawieniach to trochę loteria i zdarzały się lepsze.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Tak na poważnie to ja młodych nie zachęcam. Fotograf jest od fotografowania a nie od zachęcania czy zniechęcania. Jest coś takiego jak marketing studio fotograficznego, firmy fotograficznej. I u mnie zajmują się tym dwie osoby. I nie ma tu mowy o zachęcaniu czy namawianiu. Czyli zgodzę się z Tobą, że w zachęcaniu jestem pewnie mniej lub bardziej cienki bo po prostu tego nie robię.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Witam jestem nowy i mam pytanie
czy zestaw Canon EOS 50D body + Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM + Canon Speedlite 580EX II
Jest wystarczający na plener ślub i wesele.
Albo kto proponuje inny zestaw do 10 tys. zł
Ostatnio edytowane przez jodla ; 28-04-2009 o 21:35
Jesli umiesz robic zdjecia , to tak , jest wystarczajacy.
no comment...
Ręce opadają jak się takie pytania słyszy. To już wygląda na prowokację. Niby skąd ktoś z nas ma wiedzieć czy dla Ciebie to jest wystarczające. Poza tym jak ktoś chce iść i komuś robić pamiątkę na całe życie (tak przynajmniej zakłada zamawiający) to chyba powinien wiedzieć co potrzebuje żeby nie dać ciała.
Ja rozumiem, że można się np. pytać czy wybrać 70-200 Canona czy tańsza wersja Sigmy nie będzie również dobra albo coś w tym stylu.
A tak już trochę bardziej na spokojnie to jeszcze dorzuć do tego zestawu wspomniane wyżej 70-200. Na plenerze bardzo się przyda.
tym razem pytanie konkretużywalność sigmy 20/1.8 na 5d na ślubie (kościół, weselicho), ktoś używał, jakie doświadczenia - potrzebuję szerokiego i nie wiem w którą stronę iść (L-ki odpadają).
Na plener to tylko i wyłącznie 35L i 85L, oczywiście z 5D - jednym albo dwoma, co by nie żonglować. Do kościoła do tego zestawu dorzuciłbym 15/2.8 fiszaj do szerokości i 24-70L do uniwersalności, i mamy całkiem wystarczający zestaw.
PS: Na wesele obowiązkowo do jednego z 5D (tego od 24-70) przypiąć EX580.
PS #2: Osobiście robiłem Nikonem D80 + Tami 17-50/2.8 i 50/1.4 cały ślub z plenerem i można dać radę.