50 już niestety nie mam. Mam za to 85Jeżeli chcesz zejsc ze swiatłem niżej to masz jeszcze w twoich gratach 50 która właśnie do tego służy..
Co do szkła to decyzję już podjąłem. Na początek 16-35. Dzięki wszystkim za rady, 35L albo 135L następne w kolejce.
Pozdrawiam!
Ciemna puszka i jasne słoiki
------------------------------------------------------
Sugerujesz, że kokosy migrują?
no ja oprócz zdjęć w kościele robię jeszcze przygotowania, błogosławieństwo, zabawę...a tytuł : sprzęt do ślubów a nie sprzęt do kościoła..
![]()
no cóż - 70-200 4 to bardzo przydatne na błogosławieństwa i wesela jest
A z tego co mi się wydaje - pytający nie miał za dużo kasy więc poradzić mu trzeba coś rozsądniejszego i bardziej przydatnego - a takie jest 17-40znacznie bardziej przydatne niż rzadko wyciągane 70-200 4
![]()
I am FX
sluby to też plener, studio i tu 70-200 czemu nie..??
jak sie nie ma niczego dluzszego to mozna od biedy uzywac 70-200, ja od kiedy mam 135L to 70-200 nawet nie mysle zeby go brac na slub, zreszta 135L to w sumie uzywam tylko w plenerze, w kosciele baaardzo rzadko (tylko jak jest duzy)
w sumie to z najdluzszym 85mm mozna caly slub obskoczyc bez problemu
a jak nie masz 135L to 70-200 nie potrzebne...?? z resztą ja się nie znam..![]()
85mm 1.8 powinno wystarczyc
rzecz jasna 70-200 2.8 spokojnie sie nada tyle ze nie ma sesnu go kupowac pod katem slubow, wersja 4.0, coz, jak dla mnie za ciemno i za duza GO juz