Strona 186 z 1000 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To info z wrzesnia wywrozyli z fusow ;] , to 18k to wlasnie sensowna kwota i kolo 18-20 bedzie w tym roku , tak ja realnie slyszalem , sie okaze w polowie stycznia gdzies dopiero.
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    No to oszczędziłeś sobie zwiększonych wydatków skoro nie widzisz różnicy. Też bym tak chciał
    Napisałem, że nie widzę "drastycznej" różnicy. Ale to są pierwsze pstryki w domu i ciężko coś powiedzieć, bo nie mam jak sprawdzić ogólnie sprzętu na placu boju. Sposób pracy tylko stałkami, operowanie GO, możliwości - to jednak wywraca przyzwyczajenia (choć nie tak bardzo, bo z cropem permanentnie używa(łe)m 50).
    Jednak co do "magii" - zdania nie zamierzam zmieniać - to bajka opowiadana łatwowiernym nikonowcom...

Cytat Zamieszczone przez kubaj
    jak wam sie udaje w takim dpp zrobic z raw jpega ktory pod wzgledem szumu bedzie chocby blisko jpga z canona, mi nie idzie ?
    Pierwsza zakładka od prawej (lub trzecia od lewej) - NR/Lens. Trzeba odpowiednio ustawić Luminance i Chrominance noise reduction. Bez tego będą Ci wychodziły zdjęcia z charakterystycznym ziarnem (można później usunąć softowo, ale jest masakryczna utrata szczegółów).
    Ustawienia w zależności od ISO, ale przy dobrze dobranych parametrach będzie o wiele lepiej niż JPG.
    Przykład z 400D - ISO1600, (bez miniaturki, bo niezwiązany z tematem, w 400D czasem w cieniach pokazuje się koszmarny szum już na ISO200, więc trzeba kombinować).
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 26-12-2008 o 18:28

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    ...
    Jednak co do "magii" - zdania nie zamierzam zmieniać - to bajka opowiadana łatwowiernym nikonowcom...
    Oczywiście, że "magia" to słowo nadużywane w temacie obrazowania 5D.

Uważam, że w "magii" chodzi o PLASTYKĘ jaką można uzyskać starą 5-ką.

Fotografuję równocześnie 30d i 5d i widzę tą różnicę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Oczywiście, że "magia" to słowo nadużywane w temacie obrazowania 5D.

Uważam, że w "magii" chodzi o PLASTYKĘ jaką można uzyskać starą 5-ką.

Fotografuję równocześnie 30d i 5d i widzę tą różnicę.
    zgadzam się - na pewno jest to MAGIA :razz: ....ja z 350 robiąc wczoraj cywilny myślałem o jak najlepszym wyniku mojej pracy ale w podświadomości kołatała się myśl " a co by było jakbym pracował z 5d"..
    a widząc różnice jaka daje stara piątka w plastyce to....nie ma o czym mówić:-D .Nawet dzisiaj obrabiając wczorajsze zdjęcia wyobraźnia pracowała : piątka....piątka... Myślcie co chcecie ale aby istnieć na rynku i nie wstydzić się swoich prac trzeba inwestować. Wymierne są pieniądze ale ważna jest również satysfakcja z pracy.. (a przede wszystkim chodzi tu także o to te miłe "łechtanie" pod czaszką: że zdjęcia są dobre...) .

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

chyba mam niehumor, bo czytac tego nie mogę! Czyli bez 5D zdjęcia będą złe..??

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    chyba mam niehumor, bo czytac tego nie mogę! Czyli bez 5D zdjęcia będą złe..??
    nie, nie o to chodzi.zdjęcia wychodzą i są o.k.. ale zapewne jadłeś czekoladę za 1.50 zł i trochę droższą... nie należę do ( przepraszam za wyrażenie) onanistów sprzętowych ale miałem okazję focić 5d .. i jest dla mnie celem mieć 5d w przyszłym roku , bo widzę różnicę między tymi aparatami....no chyba ,że mam coś ze wzrokiem ..

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

A podobno to nie aparat robi zdjęcia ... ;-)
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

o tym, że 5D daje super obraz wiemy już na tym forum od 3 lat. Czytamy czasem forum bo mamy nadzieje, ze cos nowego się dowiemy, a nie poezje jak to naszemu nowemu koledze wyobraźnia pracowała.
    Chyba dzis dostane bana, a i dobrze bo robota czeka, a człowiek zamiast o sprzęcie to o emocjach czyta..

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=35157
    Ok. 50 stron, ale raczej warto.
    Cytat Zamieszczone przez 123
    robiąc wczoraj cywilny myślałem o jak najlepszym wyniku mojej pracy ale w podświadomości kołatała się myśl " a co by było jakbym pracował z 5d"
    Sorry, ale jak oczekujesz czegoś "magicznego", to możesz się rozczarować. Ja równie dobrze mogę pracować z Fuji 5S, jak i z D700 - liczy się efekt ostateczny. Młodych wali czy robisz 5D, czy 1D czy innym sprzętem. Spytać, spytają, ale co z tego... Często pytają albo ktoś z gości, ale to raczej, aby się upewnić i lepiej poczuć. No, chyba że zdarzy się jakiś burak, który wypowie złotą myśl w stylu: Canon/Nikon robi dobre aparaty, ale Nikon/Canon lepsze zdjęcia".

Ale różnica między 5D a 350 będzie kolosalna - dosłownie - 5D to duże i ciężkie bydlę (zgripowane,zlampowane)... Aaa i będziesz miał jakiś komfort, powiedzmy, psychiczny. Ale to raczej siła autosugestii...

Tak czy inaczej - różnice są - można powiedzieć, że w plastyce - inna GO, bokeh i winieta ;-), ale myślałem, że będzie tego więcej...

Niedługo może coś wrzucę robionego 1D Markiem i 400D z moich okolic, to porównamy (jeśli chodzi o różnice sprzętowe)

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 123 Zobacz posta
    zgadzam się - na pewno jest to MAGIA :razz: ....ja z 350 robiąc wczoraj cywilny myślałem o jak najlepszym wyniku mojej pracy ale w podświadomości kołatała się myśl " a co by było jakbym pracował z 5d"...
    Ale bez krępacji, pokaz nam swoja "magie" a napiszemy Ci, ile jej brakuje do 5D w Twoich fotkach

Strona 186 z 1000 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286686 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów