Strona 165 z 1000 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265665 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtata Zobacz posta
    To w takim razie ciekaw jestem z jakim sprzętem pojawi się główny fotograf tej imprezy
    Nie wiem. Ma Hasselblada i 2 jedynki. Zresztą 85L to jego. Pewnie wszystko przytarga. Perfekcjonista taki. I nie dziwcie się, pisałem że to będzie "wypasione wesele". Fotki będą robione przez dwie niezależne ekipy. Filmowanie osobno i to jakiś zawodowec z TV ma kręcić. Mówię Wam, jazda na maxa.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Nie wiem. Ma Hasselblada i 2 jedynki. Zresztą 85L to jego. Pewnie wszystko przytarga. Perfekcjonista taki.
    Heh, dzięki za tego posta. Mam nadzieję, że paru domorosłym fotografom z "najlepszym na świecie aparatem" poszło w pięty. Udanych zdjeć.
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Hasel na ślub to lekki przerost formy nad treścią, zwłaszcza powyżej iso 400

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Ludzie wy to potraficie dopiepszyć się do wszystkiego. Jesteście po prostu niesamowici...
    pamiętasz co było jak do Asyzu jechałem ?? Nauczka, ze w PL nie należy sie chwalić ...;(.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Hasel na ślub to lekki przerost formy nad treścią, zwłaszcza powyżej iso 400
    I tam, w chameryce ostatnimi czasy idą właśnie w średni i duży format nawet

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    ja tam na ślubach się nie znam, ale Ty pewnie lepiej wiesz :-) już widzę te śluby dużym formatem; po co wypisujesz takie pierdoły?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A zapodałbyś jakieś linki do ślubnych w Stanach, którzy tak robią - pytam z ciekawości (zresztą myślę, że wielu by chętnie zobaczyło). Zresztą jak mówimy o dużym to tylko analog - ciekawie by to wyglądało .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

No wiec tak, robilismy slub/wesele w ostatni piatek z kolega motoko z forum, byl to nasz pierwszy raz (robiony za free) a sprzet jaki mielismy (i moje/nasze opinie na temat jego przydatnosci) to:

40D + 30D - przydaloby sie jeszcze jedno body ale jakos dawalismy rade, w planach jest zakup jednej piatki do 'firmy' w blizej nieokreslonej przyszlosci

sigma 12-24 F4.5-5.6 - bardzo szeroko ale i ciemno, niestety na ceremoni bylo zaaaaa ciemno, wiec obiektyw idzie na sprzedaz i w planach jest tokina 11-16 F2.8

tamron 17-35 F2.8-4 - szeroko i troszke jasniej, stwierdzilismy ze jest bardziej wartosciowym szklem w trudnych warunkach niz sigma, dlatego pewnie zostanie z nami na troszke

canon 28 F1.8 usm - czesto i gesto uzywany, szybki, ostry i JASNY, byl chyba drugim szklem pod wzgledem czestotliwosci uzycia

canon 35 F2.0 - jest bo jest, ale ani jasny ani szybki, rzadko uzywany podczas calej imprezki

sigma 50 F2.8 macro - ani razu nie wyjeta z torby, obiektyw naszym zdaniem zdecydowanie nie na sluby

canon 85 F1.8 - zdecydowany faworyt, najczesciej uzywane szklo w tym dniu, jedne z lepszych fotek zrobione wlasnie tym szklem, mocno niedoceniany przeze mnie do tej pory teraz stal sie podstawowym szklem

sigma 105 F2.8 macro - wyjmowany jako alternatywa dla 85 gdy obaj potrzebowalismy czegos dluzszego, albo chcielismy dyskretnie zrobic ujecie bedac niezauwazonymi, zamiast niego raczej sklanialbym sie w przyszlosci do 70-200 2.8 (moze z IS)

430EX + 580EX II - wykorzystywane czesto i gesto, ale niestety w czasie ceremonii nie moglismy sobie poblyskac, moje zdanie jest takie ze bez lampki nie ma co isc na slub

ST-E2 - myslelismy ze bedziemy go czesciej wykorzystywac, a nie byl chyba wyjety ani razu, co po obejrzeniu zdjec okazalo sie pomylka i stwierdzilismy ze nastepnym razem warto jednak pobawic sie z dwoma lapmkami blyskowymi sterowanymi z aparatu, moim zdaniem warto (po zabawach nim w domu na spokojnie)

filtry LEE na lampy - korekcja swiatla blyskowego do temp 3200 (wiekszosc oswietlenia byla wlasnie w tych okolicach) - zdecydowanie warto sie zaopatrzyc

22GB kart CF - zabraklo :/ wiec trzeba bylo robic wstepna selekcje i troszke usunac jeszcze w trakcie

imprezka wyszla calkiem OK, natomiast jesli chodzi o sprzet to braki jakich odczuwalismy to brak czego dluzszego i jasnego, wlasnie w typie 70-200 2.8 i sa takie plany ze dokupic, plus czegos naprawde szerokiego i JASNEGO, bo sigma zdecydowanie nie spelnila swojego zadania (jest pewnie fajnym obiektywem na plenerki ze statywu i F11, ale nie na sluby), reszta wiadomo ze mimo ze to nie elki to jestesmy zadowoleni, kiedys sie uzupelni sprzet o ten z cienka czerwona linia, ale nie ma co sie upierac na sile i pisac ze tylko fotograf z workiem eLek i dwoma jedynkami zrobi dobre zdjecia, da sie tez troszke bardziej 'amatorskimi' jasnymi stalkami
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A zapodałbyś jakieś linki do ślubnych w Stanach, którzy tak robią - pytam z ciekawości (zresztą myślę, że wielu by chętnie zobaczyło). Zresztą jak mówimy o dużym to tylko analog - ciekawie by to wyglądało .
    Linków nie znam, na żywo tylko widziałem. Wujaszek mój chlastał całkiem miłą ślubną chałturę, ale wywalił stronę swoją. W każdym razie, hassel, szeroki kąt plus lampa i można lecieć

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

chlastał całkiem miłą ślubną chałturę
    Jeśli możesz, to wyjaśnij proszę dla nie to sformułowanie, bo nie do końca wiem jak je rozumieć...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 165 z 1000 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265665 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów