Strona 151 z 1000 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251651 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intense Zobacz posta
    (1) Nie musisz rzeczowo odpowiadać. Możesz walić głupie uwagi.
    (2) Głupie i szczeniackie.

Polemika? Ja widzę tylko prostackie uwagi.
    Kajam się w pokorze i przepraszam za swoje prostackie zachowanie i uwagi.
    Lepiej pójdę zdjęcia porobić. Z lampą. Po mojemu.

Kolego, spróbuję wytłumaczyć jeszcze raz, jak pięciolatkowi.
    Oczywiście da się zrobić zdjęcia w kościele bez lampy. Oczywiście, że ciociom będą się podobały. Oczywiście, że można z tego zrobić swoją manierę i jeszcze wszystkim tłumaczyć, jakie te wypalenia i głebokie cienie są trendy i jeszcze jakieś tam. (Swojego czasu pracował tak Zbyszek Kruk, zdaje się, że już mu przeszło.)

Tylko widzisz, fotografia ślubna, to ma się nie podobać Tobie, tylko potencjalnym klientom, obcym ludziom. O tym, czy jesteś dobry w tym co robisz decyduje nie Twoja ciocia czy dziewczyna, ale ci wszyscy ludzie, którzy zapewniają Ci chleb na dwa lata do przodu. To, czy Twoja maniera podoba się ludziom ma też wpływ na to, czy masz dwucyfrowe body i tanie szkiełka, czy torbę pełną jedynek i najlepszych szkieł. To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że jakoś przepchnąłem się do Twojej świadomości.
    Jarek

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dalszą wymianę postów uważam za bezcelową. Z mojej strony EOT.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chciałem zostawić to już, ale uważam, że należy ostatecznie wyjaśnić kilka kwestii:
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Śmiem twierdzić, że nie ma mowy. Sam mam za sobą przynajmniej 50 takich imprez rocznie (i tak już prawie od 10 lat) i w życiu bym nie odważył się pójść do kościoła bez przynajmniej dwóch EX-ów.
    Ważny dodatek: lampy mają takie guziki albo kółeczka z tyłu. Pozwalają dostosować poziom błysku do zastanych warunków.
    NMSP
    TO jest początek głupich uwag.

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Jarek, a może sam mistrz Intense Cię przyjmie na czeladnika?
    Nie jesteś lepszy...

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    jedyną prostacką uwagą, od której zaczęły się przepychanki, była twoja, skierowana do Jarka o potrzebie nauki. sytuacja jest nastepująca: ignorant, opierając się na wyczytanych mądrościach i bagażu trzech zrobionych ślubów wysyła po nauki kogoś, kto od lat żyje z fotografii slubnej(1), zjadł na tym zeby i ma świetne wyniki(2). coś ci się pomyliło z zaadresowaniem uwag odnośnie prostactwa(3). eot.
    (1) Nie znasz mnie kompletnie a pozwalasz sobie na wiele...
    (2) To chyba nie jest przedmiot dyskusji, no chyba, że się popisujemy...
    (3) Uważasz, ze utytułowanemu fotografowi nie może wymsknąć się kilka nieprzemyślanych zdań...?

Kajam się w pokorze i przepraszam za swoje prostackie zachowanie i uwagi.
    Lepiej pójdę zdjęcia porobić. Z lampą. Po mojemu.(1)

Kolego, spróbuję wytłumaczyć jeszcze raz, jak pięciolatkowi.
    Oczywiście da się zrobić zdjęcia w kościele bez lampy. Oczywiście, że ciociom będą się podobały. Oczywiście, że można z tego zrobić swoją manierę i jeszcze wszystkim tłumaczyć, jakie te wypalenia i głebokie cienie są trendy i jeszcze jakieś tam. (Swojego czasu pracował tak Zbyszek Kruk, zdaje się, że już mu przeszło.)

Tylko widzisz, fotografia ślubna, to ma się nie podobać Tobie, tylko potencjalnym klientom, obcym ludziom. O tym, czy jesteś dobry w tym co robisz decyduje nie Twoja ciocia czy dziewczyna, ale ci wszyscy ludzie, którzy zapewniają Ci chleb na dwa lata do przodu. To, czy Twoja maniera podoba się ludziom ma też wpływ na to, czy masz dwucyfrowe body i tanie szkiełka, czy torbę pełną jedynek i najlepszych szkieł. To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że jakoś przepchnąłem się do Twojej świadomości (2).
    (1) Czemu ma służyć ten cyrk...?
    (2) A czy ja się z Tobą nie zgadzam? Oczywiście, ze masz rację. Ja mam dokładnie takie samo zdanie. Problem polega na tym, że nie czytasz ze zrozumieniem. Ja nie twierdziłem, że można zawsze rezygnować z lampy. Zupełnie nie rozumiem dlaczego wciskasz mi coś innego. Stwierdziłem jedynie, że ostatnio udało się nie korzystać z lampy bez szkody dla jakości zdjęć. Nie zapytałeś o porę dnia, pogodę, warunki lokalowe, sprzęt... Nie pytasz kim jestem, jakie mam doświadczenie... Nie pytasz o nic...
    Te aspekty Was nie interesowały. Rozpętaliście zamiast tego głupią tyradę w pyszałkowaty sposób traktując nowego forumowicza. Smutne to, zwłaszcza, że tak bardzo podkreślacie własne doświadczenie i niewątpliwie spore umiejętności...
    Tym razem już na serio koniec. Zmęczony jestem tym bezsensownym sporem. Ponownie apeluje o czytanie bez emocji i ze zrozumieniem. To nie boli.
    Mam nadzieję, że tym razem ja przebiłem się do Waszej Świadomości...
    Ostatnio edytowane przez Intense ; 18-08-2008 o 22:09 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ja na przykład pracuję gdzie indziej i w innej branży zarabiam pieniądze..poza tym :
    nie piję, nie palę, nie rozbijam samochodow ani quadów w lesie, nie jeżdże rowerem ani motocyklem, nie hoduję rybek w akwarium, nie zbieram drogich znaczków, dzieci niedużo jedzą i nie karmię ich czpisami.. więc na coś musze wydawać ciężko zarobione pieniądze.. a że lubimy z żoną robić zdjęcia to i z domową władzą nie ma problemów żeby kasę wydawać na fotografię zamiast np. na nowe meble co roku (wystarczy co pięć lat )..
    Ja na przykład piję, palę, rozbijam motocykle, rybek nie mam ale piatke dzieci, które wiele jedzą, mam inna pracę, a że zdjęcia robić lubię to na Elki musze ślubniakami zarabiać...:P

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Ja na przykład piję, palę, rozbijam motocykle, rybek nie mam ale piatke dzieci, które wiele jedzą, mam inna pracę, a że zdjęcia robić lubię to na Elki musze ślubniakami zarabiać...:P
    eee.. ale ty masz piekarnię to i dzieci wykarmisz i sam podjesz pewnie to i na elki Ci wystarczy
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Śmiem twierdzić, że nie ma mowy. Sam mam za sobą przynajmniej 50 takich imprez rocznie (i tak już prawie od 10 lat) i w życiu bym nie odważył się pójść do kościoła bez przynajmniej dwóch EX-ów.
    Ważny dodatek: lampy mają takie guziki albo kółeczka z tyłu. Pozwalają dostosować poziom błysku do zastanych warunków.
    NMSP
    Stosując Twój sposób argumentacji:

Cóż... Może po prostu musisz się nadal uczyć...? Może 10 lat to za mało? Tylko w tym wątku jest masa info o takich fotografach...
    ^^^^^To była Twoja odpowiedź na nieco może żartobliwą uwage Jarka. On ma taki styl i nie było to moim zdaniem nic wartego wyjeżdżania z takimi emocjami.
    Intense patrząc na to z zewnątrz bez emocji zrobiłeś burzę w szkalnce wody o nic. Nie rób z siebie męczennika 8). Chłopaki mają to i owo do powiedzenia w temacie ślubów no to się wypowiedzieli 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Panowie, ja tylko sie chcialem zapytac o uzycie lampy. I poza przepychankami, nic sie nie dowiedzielem

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Panowie, ja tylko sie chcialem zapytac o uzycie lampy. I poza przepychankami, nic sie nie dowiedzielem
    to nie zadawaj qrna głupich pytań bo potem nie mogę zdjęc obrabiac ino czytam te bzdety...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Po prostu: lepiej mieć niż nie mieć i się stresować.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie pytasz kim jestem, jakie mam doświadczenie... Nie pytasz o nic...
    po co pytać, przecież napisałeś

Sam mam za sobą 2-3 takie imprezy. Efekty bardziej niż zadowalające. Oczywiście szkło max. 2.8, body dwucyfrowe. Ważny dodatek - grip. Pozwala na pewniejszy chwyt i dodatkowo dociąża zestaw.
    tak czy inaczej nas bronią lepsze lub gorsze zdjęcia i doświadczenia większe niż 2-3 śluby. ciebie nie. kipisz zuchwałą pychą, to pokażże te zdjęcia. jeśli nie slubne, to inne - studio, reportaż, coolwiek.. tyle, że ja znam wielu i reporterów i świetnych modowców, którzy na slubach przejechali się jak na skorce od banana. ale zreflektuję się, zapytam, o Intense, kim jesteś? jakie masz doświadczenie?

pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    to nie zadawaj qrna głupich pytań bo potem nie mogę zdjęc obrabiac ino czytam te bzdety...
    To jest najlepsze podsumowanie...
    Mam nadzieję, że nie będziemy boczyć się nawzajem na siebie i potraktujemy WSZYSCY tą wymianę postów jak głupie nieporozumienie.
    To co, peace, love, itd...? Fajnie by było.

EDIT:
    @ habakuk - Chciałem wyciągnąć rękę i zakończyć to. Gdy pisałem powyższego posta, ty napisałeś od siebie. Nie zależy mi już. EOT.
    Ostatnio edytowane przez Intense ; 18-08-2008 o 23:03

Strona 151 z 1000 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251651 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów