Ostatnio edytowane przez trampek ; 10-03-2008 o 18:07
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Przyznaję, że nie miałem. Ale zdjęć sporo widziałem i ten egzemplarz to faktycznie jakiś wyśmienity jestA tak nawiasem pisząc ciekawe jak to jest z tymi wszystkimi testami, rozumiem, że można ocenić nieobiektywnie, ale po tej sigmie i jej słabej jakości na brzegach jada wszędzie, nie tylko optyczne, ale i photozone, a na ich testach się jakoś nigdy nie zawiodłem.
A tu mamy obraz ostry na 1.4 przychodzi na myśl tylko jeden wniosek, sigma ma straszny rozrzut jakościowy nie tylko w zakresie autofokusa, ale i w jakości optyki...
kupiłem 135 i...jakość zdjęć z molego 24-70 jakoś mi zbladła ...od kilku dni chodzi mi po głowie natarczywie jedna myśl - sprzedaj tego zooma i kup 35L.... ratunku....powiedzcie ze przy jednym korpusie pełnoklatkowym dwie stałki (35 i 135) to za mało by zrobić całe wesele i ślub, drugi pełnoklatkowy korpus kupię w trakcie sezonu teraz mnie na to nie stać (oby do tego czasu puścili 5Dmk2) ...da radę zastąpić 24-70 jednym 35??? mam jeszcze 30D ale od roku leży jako zapasowe w torbie, zresztą z tymi stałkami to niezbyt byłby przydatny (krop)
CANON...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja zostawiam 24-70L bo nie stać mnie na 24/1.4 a z drugiej strony powoli zaczyna mnie się ciśnienie na 1D III i niebawem pewnie w wolnej chwili odwiedze szczesliwego jego posiadacza...![]()
Ja jakoś sobie nie wyobrażam robić ślubu na jednym body i dwóch stałkach. Ale mam niezły pomysł: kupić 50/1.4 i zapiąć do tego 30D w połączeniu z 5D +35L myślę, że będzie wręcz idealnie. 50-tka nie jest znowu taka droga, a jakość świetna, no i nawet jak kupisz drugie 5D to na pewno się przyda np. w plener.
Mój wymarzony zestaw to:
5D + 30D
Tokina 17/3.5 (podobno świetna i prawie nie osiągalna, poluje na nią jakiś czas)
Canon 35L
Canon 50/1.4
Canon 85/1.8
Canon 135L
Wiem, że można by mieć same L-ki ale pisze o takim zestawie dla mnie realnym
No nie... na dzisiaj nawet ten zestaw nie jest dla mnie realny
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja jakoś sobie nie wyobrażam robić ślubu na jednym body i dwóch stałkach. Ale mam niezły pomysł: kupić 50/1.4 i zapiąć do tego 30D w połączeniu z 5D +35L myślę, że będzie wręcz idealnie. 50-tka nie jest znowu taka droga, a jakość świetna, no i nawet jak kupisz drugie 5D to na pewno się przyda np. w plener.
Mój wymarzony zestaw to:
5D + 30D
Tokina 17/3.5 (podobno świetna i prawie nie osiągalna, poluje na nią jakiś czas)
Canon 35L
Canon 50/1.4
Canon 85/1.8
Canon 135L
Wiem, że można by mieć same L-ki ale pisze o takim zestawie dla mnie realnym
No nie... na dzisiaj nawet ten zestaw nie jest dla mnie realny![]()
Ostatnio edytowane przez Slawek33 ; 15-03-2008 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost
Sławku - ja jednak 17/3.5 tokiny zastąpiłbym 17-35 tamrona. zakres pozyteczniejszy ;-) a jakoś optyczna świetna