Strona 111 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211611 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Chcesz robic sluby bez dwoch korpusow? A co powiesz mlodym, jak ci body padnie - "przepraszam, zdarza sie"?
    Zawsze może być dwóch fotografów Jeżeli ktoś zajmuję się tym amatorsko, nie jest to jego jedyne źródło utrzymania, to nie widzę potrzeby kupowania drugiego korpusu po to żeby 5 razy w roku popstrykać na ślubie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wszystko to, co wypisałeś, to tylko wygodnictwo i szukanie wymówek.
    i może czasami jeszcze brak kasy.
    Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 03-02-2008 o 16:19 Powód: Automerged Doublepost
    ---------------------------
    stopka

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    i może czasami jeszcze brak kasy.
    Jeśli ktoś bierze pieniądze za fotografowanie (nie ważne: na ślubach, dla NG czy w przedszkolach), to wymówka o braku pieniędzy na sprzęt jest tak podłą i śmierdzącą zagrywką, że szkoda gadać.
    Jarek

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zawsze może być dwóch fotografów Jeżeli ktoś zajmuję się tym amatorsko, nie jest to jego jedyne źródło utrzymania, to nie widzę potrzeby kupowania drugiego korpusu po to żeby 5 razy w roku popstrykać na ślubie.9
    Mowisz, ze zajmujesz sie amtorsko i bierzesz kase? Ciekawe.

Jesli bierzesz kase, to bierzesz tez odpowiedzialnosc. Moze edukacja mentalna przydalaby sie rownolegle ze sprzetowa.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Jeśli ktoś bierze pieniądze za fotografowanie (nie ważne: na ślubach, dla NG czy w przedszkolach), to wymówka o braku pieniędzy na sprzęt jest tak podłą i śmierdzącą zagrywką, że szkoda gadać.
    Czyli ktoś kto nie ma kilku korpusów 5D, szafy L nie powinien brać pieniędzy za to co robi? Bzdura. Widziałem zdjęcia "profesjonalistów" z super sprzętem, a zerowym pojęciu o kadrze, kompozycji, bez żadnego wyczucia chwili, od tak pstrykane zdjęcia. Ludzi nie obchodzi jakim sprzętem robisz, tylko efekt końcowy. Jeżeli ktoś jest zachwycony twoimi zdjęciami, poleca Cię dalej i ludzie z polecenia oglądają twoje zdjęcia i chcę Cię wynająć to nie widzę problemu dlaczego miałbym nie wziąć za to pieniądze. To nie ja chodzę i obiecuję ludziom cuda - to oni się do mnie odzywają i proponują mi pracę. Zgadzam się, że im lepszy sprzęt tym większe możliwości , tylko to nie aparat robi zdjęcia fotograf.
    Rozumiem, że wy od razu kupiliście sprzęt za naście tysięcy.
    Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 03-02-2008 o 16:35
    stopka

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli ktoś kto nie ma kilku korpusów 5D, szafy L nie powinien brać pieniędzy za to co robi? Bzdura. Widziałem zdjęcia "profesjonalistów" z super sprzętem, a zerowym pojęciu o kadrze, kompozycji, bez żadnego wyczucia chwili, od tak pstrykane zdjęcia. Ludzi nie obchodzi jakim sprzętem robisz, tylko efekt końcowy. Jeżeli ktoś jest zachwycony twoimi zdjęciami, poleca Cię dalej i ludzie z polecenia oglądają twoje zdjęcia i chcę Cię wynająć to nie widzę problemu dlaczego miałbym nie wziąć za to pieniądze. To nie ja chodzę i obiecuję ludziom cuda - to oni się do mnie odzywają i proponują mi pracę. Zgadzam się, że im lepszy sprzęt tym większe możliwości , tylko to nie aparat robi zdjęcia fotograf.
    NO widzisz.. My z Kaliną o odpowiedzialności, a Ty o tym, jaki jesteś dobry..
    Jarek

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sproquet. Nie muisz miec na start nie wiem jak wypasionego sprzetu. Tego nabywa sie z czasem, z coraz wieksza iloscia zlecen i kasa z nich plynaca, no i z doswiadczeniem. Ale jesli ktos nie chce doskonalic swojego warszatatu (co za tym idzie inwestowac w sprzet) to troche marnie to widze.
    No i drugie body - to absolutna podstawa. Moze byc nawet pozyczone - ja tak robilam na poczatek.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

NO widzisz.. My z Kaliną o odpowiedzialności, a Ty o tym, jaki jesteś dobry..
    Nawet mi przez myśl nie przeszło, aby pisać o tym jaki jestem dobry. To nie ja mam w stopce link do własnej strony.
    Chodzi mi tylko o to, aby nie dyskwalifikować kogoś kto robi zdjęcia na ślubach , tylko z tego powodu, że ma gorszy, albo nie stać go na nowy sprzęt.
    Poza tym na początku napisałem, że może być dwóch fotografów.
    stopka

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet mi przez myśl nie przeszło, aby pisać o tym jaki jestem dobry. To nie ja mam w stopce link do własnej strony.
    To co pisałeś, można było odebrać zupełnie inaczej.

Chodzi mi tylko o to, aby nie dyskwalifikować kogoś kto robi zdjęcia na ślubach , tylko z tego powodu, że ma gorszy, albo nie stać go na nowy sprzęt.
    Ale gdzieżbym śmiał. Wiesz ile plenerowych zleceń w sezonie to poprawianie po takich, co to im korpus padł, albo Młodzi zobaczyli efekty po ślubie i uznali, że warto jednak dopłacić, żeby nie wstydzić się pokazać swoje zdjęcia?

Ja odnosiłem się tylko do tego, że dwa korpusy to podstawa. Ty dopisałeś sobie szafę eLek i zacząłeś biadolić o braku pieniędzy. Bierzesz kasę za zlecenia? Wstydź się takich tekstów.
    Jarek

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

To co pisałeś, można było odebrać zupełnie inaczej.
    A to Cię zaskoczyłem

Ja odnosiłem się tylko do tego, że dwa korpusy to podstawa. Ty dopisałeś sobie szafę eLek i zacząłeś biadolić o braku pieniędzy. Bierzesz kasę za zlecenia? Wstydź się takich tekstów.
    Tylko, że dwa korpusy to i dwie lampy i dwa różne szkła, więcej kompletów baterii, dwa batterypacki - a to chyba kosztuje, więcej kart.
    Każdy ma swoje zdanie i ciężko jest się na wzajem przekonać.
    stopka

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A to Cię zaskoczyłem

Tylko, że dwa korpusy to i dwie lampy i dwa różne szkła, więcej kompletów baterii, dwa batterypacki - a to chyba kosztuje, więcej kart.
    Każdy ma swoje zdanie i ciężko jest się na wzajem przekonać.
    To przekonaj co mnie co powiesz komuś od kogo będziesz chciał wziąć pieniądze jak Ci padnie Twój jedyny korpus...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 111 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211611 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów