Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon - obiektyw na trzy tygodnie.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Jeśli nie żal Ci wydać 3 stówek za kita to będziesz miał troszkę frajdy na wczasach Powodzenia i daj znać co kupiłeś.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

tph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Jeśli nie żal Ci wydać 3 stówek za kita to będziesz miał troszkę frajdy na wczasach Powodzenia i daj znać co kupiłeś.
    A nuż go sprzedam po miesiącu za powiedzmy 260zl ?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Życzę Ci tego z całego serca
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Za cenę < 300pln warto dokupić kita z IS-em.

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

obadaj gielde, chyba nawet teraz jakies kityIS sa w obiegu, 50 1,8 tez powinno sie znalezc uzywane, gdzies za 350zł, a obiektyw na pewno przyda sie pozniej
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak 1k to może Kit IS + lampa ? ...jakiś nissin 622... tak sobie głośno myśle

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tph Zobacz posta
    Ciężko jak narazie znaleźć 35, też o tym myślałem. Przypominam, że to musi być w miarę szybko kupione i to na krótki czas.
    No popatrz, akurat się trafiło: http://canon-board.info/showthread.p...454#post683454

Ale cenę to bym jeszcze negocjował... ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Ale jeśli koncepcja 50mm + kit z IS jeszcze się trzyma kupy..

http://www.allegro.pl/search.php?str...category=50590

Za ~ 600-650 PLN masz 2 obiektywy, które sprzedane za miesiąc stracą (lub nie) max 10% wartości..
    Może jednak warto?

Jako analogowy "pełnoklatkowiec", z bananem na ustach używam 50ki. Ale równie chętnie pdpinam ją pod cropa u swojej dziewczyny. Wszystkimi kończynami podpiszę się też pod tym, co napisałeś o Kicie:

Cytat Zamieszczone przez tph Zobacz posta
    niby trochę szajs, ale nauczyłem się po Sony, żeby nie odrzucać kitów tylko dlatego, że nazywają się 'KIT', da mi zakres do wszystkiego,
    Po kilkumiesięcznym "odstawieniu" tego szkiełka, zaczęliśmy je wozić ze sobą w trasy. W efekcie - ja sam, zadeklarowany przeciwnik plastyków - zacząłem doceniać zdjęcia które można nim zmalować
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

tph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Za cenę < 300pln warto dokupić kita z IS-em.
    Ale jak sie okazało nie było aż tak łatwo upolować, zwłaszcza, że z niecierpliwości (oraz Waszych sugestii, że może zostanie na dłużej) zdecydowałem się na zakup 50tki 1.8 II w sklepie ';]

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    obadaj gielde, chyba nawet teraz jakies kityIS sa w obiegu, 50 1,8 tez powinno sie znalezc uzywane, gdzies za 350zł, a obiektyw na pewno przyda sie pozniej
    Chwile przeglądałem te kity, ale uznałem, że 50tka będzie w sam raz chyba.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    No popatrz, akurat się trafiło: http://canon-board.info/showthread.p...454#post683454

Ale cenę to bym jeszcze negocjował... ;-)
    Akurat się trafiło, ale jakkolwiek może by była cena, to jeśli mam mieć niedługo w przedziale 17-40 f/4 to pomyślałem, że stałkę wewnątrz tego zakresu wolałbym mieć w przyszłości jaśniejszą i szerszą. I tak pewnie kupię sobie (ale to za jakiś czas dopiero) 28 f/1.8..

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Po kilkumiesięcznym "odstawieniu" tego szkiełka, zaczęliśmy je wozić ze sobą w trasy. W efekcie - ja sam, zadeklarowany przeciwnik plastyków - zacząłem doceniać zdjęcia które można nim zmalować
    Ja złego słowa na kita sony nigdy nie powiem, w zakresie 17-35 był wyjątkowo dobry, w reszcie nigdy mi nie przeszkadzał, choć niewątpliwie po podpięciu 50tki f/1.7 minolty wysiadał totalnie.

W każdym razie uznałem, że 50tka będzie najlepszym wyjściem, zakupiłem ją, i jestem niesłychanie z niej zadowolony. Jasne, plastik, ale jest lekka, malutka i niesłychanie jasna. Do tego udało mi się spokojnie cyknąć parę zdjęć i jakość świetna.

Jeszcze raz dziękuję za rady :>

Domyślnie

Sledzac caly watek smiem twierdzic, ze to byl jedyny wlasciwy wybor. Tym bardziej, ze nawet jak juz skompletujesz szklarnie, to tej 50-tki raczej nie bedziesz chcial sie juz pozbyc
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów