Jeśli nie żal Ci wydać 3 stówek za kita to będziesz miał troszkę frajdy na wczasachPowodzenia i daj znać co kupiłeś.
Jeśli nie żal Ci wydać 3 stówek za kita to będziesz miał troszkę frajdy na wczasachPowodzenia i daj znać co kupiłeś.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Życzę Ci tego z całego serca![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Za cenę < 300pln warto dokupić kita z IS-em.
obadaj gielde, chyba nawet teraz jakies kityIS sa w obiegu, 50 1,8 tez powinno sie znalezc uzywane, gdzies za 350zł, a obiektyw na pewno przyda sie pozniej
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
Jak 1k to może Kit IS + lampa ? ...jakiś nissin 622... tak sobie głośno myśle
No popatrz, akurat się trafiło: http://canon-board.info/showthread.p...454#post683454
Ale cenę to bym jeszcze negocjował... ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ale jeśli koncepcja 50mm + kit z IS jeszcze się trzyma kupy..
http://www.allegro.pl/search.php?str...category=50590
Za ~ 600-650 PLN masz 2 obiektywy, które sprzedane za miesiąc stracą (lub nie) max 10% wartości..
Może jednak warto?
Jako analogowy "pełnoklatkowiec", z bananem na ustach używam 50ki. Ale równie chętnie pdpinam ją pod cropa u swojej dziewczyny. Wszystkimi kończynami podpiszę się też pod tym, co napisałeś o Kicie:
Po kilkumiesięcznym "odstawieniu" tego szkiełka, zaczęliśmy je wozić ze sobą w trasy. W efekcie - ja sam, zadeklarowany przeciwnik plastyków - zacząłem doceniać zdjęcia które można nim zmalować![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Ale jak sie okazało nie było aż tak łatwo upolować, zwłaszcza, że z niecierpliwości (oraz Waszych sugestii, że może zostanie na dłużej) zdecydowałem się na zakup 50tki 1.8 II w sklepie ';]
Chwile przeglądałem te kity, ale uznałem, że 50tka będzie w sam raz chyba.
Akurat się trafiło, ale jakkolwiek może by była cena, to jeśli mam mieć niedługo w przedziale 17-40 f/4 to pomyślałem, że stałkę wewnątrz tego zakresu wolałbym mieć w przyszłości jaśniejszą i szerszą. I tak pewnie kupię sobie (ale to za jakiś czas dopiero) 28 f/1.8..
Ja złego słowa na kita sony nigdy nie powiem, w zakresie 17-35 był wyjątkowo dobry, w reszcie nigdy mi nie przeszkadzał, choć niewątpliwie po podpięciu 50tki f/1.7 minolty wysiadał totalnie.
W każdym razie uznałem, że 50tka będzie najlepszym wyjściem, zakupiłem ją, i jestem niesłychanie z niej zadowolony. Jasne, plastik, ale jest lekka, malutka i niesłychanie jasna. Do tego udało mi się spokojnie cyknąć parę zdjęć i jakość świetna.
Jeszcze raz dziękuję za rady :>
Sledzac caly watek smiem twierdzic, ze to byl jedyny wlasciwy wybor. Tym bardziej, ze nawet jak juz skompletujesz szklarnie, to tej 50-tki raczej nie bedziesz chcial sie juz pozbyc![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”