Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Sherpa 600 vs Sherpa 800

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to wyraznie widac, ze jakosciowo to ten wloski syf nawet kolo Gitzo nie lezal.
    Btw - ten włoski syf (rozumiem że piszesz o Manfrotto) i Gitzo to jedna i ta sama firma.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja do swojej frotki nic nie mialem, jestem duzy i nie musialem przy niej kucac, malym problemem byl jedynie pokrowiec, wlazilo to jedynie w dedykowany i w nic wiecej i wlasnie tu cena powodowala, ze sie nie zdecydowalem na to opakowanie. Cena statywu i glowicy tez sporawa, ale moze by zostal gdyby nie wydatki. Zalowalem natomiast wymiane z sherpy 600R dlatego, ze moim zdaniem amatora nie poczulem jakiegos olsnienia po zakupie usprawiedliwiajacego cene 3x wieksza praktycznie tej frotki.
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrk Zobacz posta
    W wątku była mowa o tym, że MF jest bardziej dostępne niż pozostałe wiodące marki, w tym BENBO.

BENBO, nie BENRO
    Jakie znowu Benbo? Nie Benbo tylko Benro.
    EOS + Speedlite

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jakie znowu Benbo? Nie Benbo tylko Benro.
    Tutaj, w pierwszym akapicie: http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=11 . Zwykła literówka bo w tym samym akapicie pisze Benro.
    Sugerowałbym koledze ptrk nie trzymanie się na siłę tej jednej literówki bo wyraźnie widać że chodzi o Benro i tylko o Benro a nie jakimś Benbo jest w tym wątku mowa .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Btw - ten włoski syf (rozumiem że piszesz o ) i to jedna i ta sama firma.
    wiesz... Fiat i Ferrari, zeby daleko geograficznie nie uciekac, to tez jedna i ta sama firma.

ja tam osobiscie jestem zniesmaczony przereklamowaniem MF i faktem, ze za w sumie niemale pieniadze firma ta sprzedaje sprzet o szemranej jakosci mechanicznej. i jak slucham ludzi puszczajacych teksty "bo Benro to szajs i pogadamy za 2-3 lata" to wybucham pustym smiechem, bo MF juz po 2-3 miesiacach normalnego uzywania wyraznie odstaje mechanicznie od stanu nowosci na polce sklepowej. same nogi, moze i zle nie sa jak sie odpowiednie wybierze, tylko cena jest niewspolmierna. czesciowym problemem jest kiepska obecnosc na polskim (chociaz nie tylko) rynku takich firm jak chocby Slik przez co alternatywa sa glownie produkty chinskie, do ktorych ludzie nie maja (zrozumiale) zaufania, wiec MF nagle staje sie bog wie jakim halo...
    ale obiektywnie rzecz ujmujac to kupujac MF placi sie po prostu podatek za czerwona naklejke.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Benbo w ogole ktos do Polski sprowadza?
    w NL jest (http://www.fotokonijnenberg.nl/produ...243/benbo.html) ale przyznam, ze nie widzialem tego na oczy. zdaje sie, ze nie jest to jakis szal jakosciowo-cenowy
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-08-2009 o 09:32 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

dziś pierwszy raz na tym forum wiec podrawiam wszystkich

Co do tematu może lepiej Sherpa 435 kosztuje niewiele wiecej (399PLN) a jest lżejszy (1,5kg zamiast 2,2kg przy 600R) ma większy udźwig -4kg i jest bardziej kompaktowy po złożeniu ;-) tzn krótszy o ok 10cm

pozdrawiam Emil
    Ostatnio edytowane przez ebuke ; 05-08-2009 o 09:45
    Canon 40D + BG-E2N +18-55/3.5-5.6 IS + EF-S 60/2.8 + RING FLASH + 430EXII+ Benro A-268M8+B1

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no to znaczy, ze masz po prostu kiepski sklep w okolicy. .
    Noo.. Stroopwafli też nie mają

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ebuke Zobacz posta
    Co do tematu może lepiej Sherpa 435 kosztuje niewiele wiecej (399PLN) a jest lżejszy (1,5kg zamiast 22kg przy 600R) ma większy udźwig -4kg i jest bardziej kompaktowy po złożeniu ;-) tzn krótszy o ok 10cm
    z tym deklarowanym udzwigiem to bym uwazal. 600R tez mial bodajze ze 4kg deklarowane, a postawienie na tym 2kg bylo akurat na styk jego mozliwosci. chociaz to nie tylko Velbon takie wydumane wartosci podaje...

co do wagi - zeby zwykly aluminiowy statyw wazyl 1,5kg to jego wysokosc nie moze byc powalajaca. czy ten 435 nie jest przypadkiem ze 20-30 cm nizszy niz 600? i czy na pewno przekroj rurki jest podobny, a nie przypadkiem zauwazalnie cienszy?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MF juz po 2-3 miesiacach normalnego uzywania wyraznie odstaje mechanicznie od stanu nowosci na polce sklepowej
    Nie mogę tego potwierdzić. Po dwóch latach używania nie zauważyłem jakichkolwiek uszczerbków poza kilkoma niewielkimi odpryskami lakieru. Sprzedałem tylko dlatego, że od czasu, kiedy nabyłem statyw węglowy, przestałem go w ogóle używać ze względu na spory ciężar. Leżał i się kurzył. Niepotrzebnie. Znalazł nowego właściciela i jestem głęboko przekonany, że posłuży mu latami.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tutaj, w pierwszym akapicie: http://-board.info/showpost.php?p=682840&postcount=11 . Zwykła literówka bo w tym samym akapicie pisze .
    Sugerowałbym koledze ptrk nie trzymanie się na siłę tej jednej literówki bo wyraźnie widać że chodzi o Benro i tylko o Benro a nie jakimś Benbo jest w tym wątku mowa .
    To nie literowka. Mi wyraźnie chodzi o Benbo i pisalem o tym w kontekscie
    uznanych marek.
    http://www.patersonphotographic.com/benbo-tripods.htm

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów