Cytat Zamieszczone przez Pszczola
Inna sprrawa, ze mam znajomego bankowca, specjaliste od playnosci kartowych, bankow elektronicznych itp., ktory zna sprawy od 'srodka'. I dlatego - jak twierdzi - nie uzywa zadnych kart platniczych czy bankowmatowych oraz nie korzysta z bankowosci elektronicznej ;-)
He he, to tak jakby nie chciało się jeść chleba upieczonego przez siebie. ;-)
Siedzę w temacie od lat, korzystam z bankowości internetowej, płacę kartami i nie zdarzyło mi się jeszcze aby mnie ktoś okradł.
Ale przezornego Pan Bóg strzeże, dlatego, wracając do tematu, płacę za kupione towary kartą VISA. Przeznaczyłem na to tylko jedną kartę z mojego portfela i jest to VISA Electron, wydana do konta, na którym mam zawsze nie więcej niż kilkaset złotych (czasami do danej transakcji zasilam je chwilowo wyższą kwotką).
W życiu nie zaryzykowałbym płaceniem w sieci kredytówką. Powiadamianie SMS'em przez bank po każdej operacji (szczególnie tej na minus) jest fenomenalne bo niemal natychmiast zorientowałbym się, gdyby miała miejsce nie moja transakcja z mojego konta.
Bardziej obawiam się nie wywiązania się sprzedawcy z opłaconego z góry zamówienia lub uszkodzenia zakupionej rzeczy przez celnika. Tak już miałem...