Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Płatności do USA/UK itp

Mieszany widok

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie Płatności do USA/UK itp

Hej!

W jaki sposób płacicie w zagranicznych sklepach/usługach?
    Czy jest to przeważnie VISA (ew. inna karta)
    czy może jakiś paypal, itp..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

U mnie - VISA
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

A jak ma się sprawa z faktycznym bezpieczeństwem takich transakcji?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To zapewne zalezy od tego gdzis sie kupuje. Ja glownie kupuje na Amazonie, choc znana jest jedna ich wpadka jak icm numery kart wyciekly. Ale i tak to moim zdaniem jeden z lepszych tego rodzaju sklepow jesli chodzi o zabezpieczenia. Inna sprrawa, ze mam znajomego bankowca, specjaliste od playnosci kartowych, bankow elektronicznych itp., ktory zna sprawy od 'srodka'. I dlatego - jak twierdzi - nie uzywa zadnych kart platniczych czy bankowmatowych oraz nie korzysta z bankowosci elektronicznej ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    I dlatego - jak twierdzi - nie uzywa zadnych kart platniczych czy bankowmatowych oraz nie korzysta z bankowosci elektronicznej ;-)
    To gotówkę zawsze bierze "z okienka"??

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Inna sprrawa, ze mam znajomego bankowca, specjaliste od playnosci kartowych, bankow elektronicznych itp., ktory zna sprawy od 'srodka'. I dlatego - jak twierdzi - nie uzywa zadnych kart platniczych czy bankowmatowych oraz nie korzysta z bankowosci elektronicznej ;-)
    He he, to tak jakby nie chciało się jeść chleba upieczonego przez siebie. ;-)
    Siedzę w temacie od lat, korzystam z bankowości internetowej, płacę kartami i nie zdarzyło mi się jeszcze aby mnie ktoś okradł.
    Ale przezornego Pan Bóg strzeże, dlatego, wracając do tematu, płacę za kupione towary kartą VISA. Przeznaczyłem na to tylko jedną kartę z mojego portfela i jest to VISA Electron, wydana do konta, na którym mam zawsze nie więcej niż kilkaset złotych (czasami do danej transakcji zasilam je chwilowo wyższą kwotką).
    W życiu nie zaryzykowałbym płaceniem w sieci kredytówką. Powiadamianie SMS'em przez bank po każdej operacji (szczególnie tej na minus) jest fenomenalne bo niemal natychmiast zorientowałbym się, gdyby miała miejsce nie moja transakcja z mojego konta.
    Bardziej obawiam się nie wywiązania się sprzedawcy z opłaconego z góry zamówienia lub uszkodzenia zakupionej rzeczy przez celnika. Tak już miałem...

Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

No ja myślę właśnie o Electronie do eKonta (mBank), które praktycznie zawsze stoi puste lub ma kwotę < 100 pln.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Hmm, to jacys inni jestescie. Bo z reguly w swiecie wlasnie uzywa sie kart kredytowych chocby z tego powodu ze placisz nie swoimi pieniedzmi tylko banku. Dopiero pozniej sie rozliczasz z bankiem z zakupow. Jest wiec czas na wykrycie nieprawidlowosci i ich zgloszenie.

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    He he, to tak jakby nie chciało się jeść chleba upieczonego przez siebie. ;-)
    Siedzę w temacie od lat, korzystam z bankowości internetowej, płacę kartami i nie zdarzyło mi się jeszcze aby mnie ktoś okradł.
    Ale przezornego Pan Bóg strzeże, dlatego, wracając do tematu, płacę za kupione towary kartą VISA. Przeznaczyłem na to tylko jedną kartę z mojego portfela i jest to VISA Electron, wydana do konta, na którym mam zawsze nie więcej niż kilkaset złotych (czasami do danej transakcji zasilam je chwilowo wyższą kwotką).
    W życiu nie zaryzykowałbym płaceniem w sieci kredytówką. Powiadamianie SMS'em przez bank po każdej operacji (szczególnie tej na minus) jest fenomenalne bo niemal natychmiast zorientowałbym się, gdyby miała miejsce nie moja transakcja z mojego konta.
    Bardziej obawiam się nie wywiązania się sprzedawcy z opłaconego z góry zamówienia lub uszkodzenia zakupionej rzeczy przez celnika. Tak już miałem...
    Zgaduje że chodzi o karte Inteligo :-) ?
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu
    Zgaduje że chodzi o karte Inteligo :-) ?
    Strzał w dziesiątkę

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów