jaka bedzie optymalna niezawodność/cena/szybkość karta CF 4 lub 8 GB do eos 5D, jakich używacie lub jaką polecacie?
jaka bedzie optymalna niezawodność/cena/szybkość karta CF 4 lub 8 GB do eos 5D, jakich używacie lub jaką polecacie?
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
pytanie czy jedziesz seriami czy nie. Moja 4gb sandisk II czasem muliła. 8gb III jest juz okek. Pliki maja w raw ~13 mb wiec policz ile musi karta mieć szybkości,żeby wytrzymała
Tu masz podane szybkości: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8198
uzywam SanDisk 8gb III i 16gb III - spisują się świetnie.
:-D Jasne, że oryginał od renomowanego sprzedawcy (+rescue pro). Mój błąd, że po przeglądnieciu plików na cudzym kompie, dograłem jakiś folder i prawdopodobnie to zamieszało.
Udało się odzyskać, ale rawy z ext.tif ponumerowane naprzemiennie z jpgami.
Część rawów jest uszkodzona. Ile procentowo - jeszcze nie wiem. Nie mam póki co czasu na obróbkę tego folderu, a zmiana rozszerzeń plików dodatkowo zniechęca.
C-F-K - forever
czy ktoś używa tych kart z 5D????? jak się spisują, czy warto ją kopić,
(Kingston CompactFlash 8GB Elite Pro 133x, Max prędkość zapisu MB/s : 20 MB/s)
dlaczego SanDisk 8gb III są 2x droższe ?????
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
mam kingston elite pro 133x zarówno 4 jak i 8 gb do 5d i uważam, że naprawde nie ma co przepłacać za możliwość posiadania markowego sandiska. Co do prędkości (robię zawsze w rawach) i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie starczała szybkość karty
kupujac uwazaj na podrobki, Kingstona i Sandiska szczegolnie, jest ich sporo na allegro,
wszelkie okazje cenowe zawsze sa podejrzane
mam Kingston CompactFlash 4GB Elite Pro 133x i zachowuje sie dziwnie, zapis jest ok, ale odczyt jest straaasznie wolny, chyba podroba