Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
A Ty co konkretnego napisałeś?

Krzychu podał konkretną radę - nie zawsze musi być 100% na temat ale rada poparta doświadczeniem na temat osłon jest jak najbardziej mile widziana. I też to poprę - w ciągu kilku lat robienia różnymi dSLRami zdjęć w warunkach często dalekich od idealnych nie udało mi się porysować osłony. Czytałem kilka opinii użytkowników, którym się udało i twierdzą że to np suwakiem od kurtki alboco... cóż traktowałbym ich jako wyjątki potwierdzające regułę .
Jak ktoś zamierza kupować osłonę na LCD to wg mnie równie dobrze może spytać gdzie kupić ładną, hermetyczną, szklaną gablotkę na aparat .
Po pierwsze, mam 450D i mam juz jedna ryse, ktore mnie denerwuje, jak sie jej nabawilem, nie pamietam. Jednak tez mysle, zeby cos takiego kupic. To podobny temat czy uzyac UV czy nie, bedzie tylu zwollenikow co przeciwnikow.

Po drugie, zawsze mnie wkurza jak ktos pisze i prosi o pomoc, a forumowi madrale (bez urazy nie mam nic do Ciebie) sypia cietymi ripostami nic nie wnoszacaymi do tematu. Skad w ludziach tyle szyderczej zlosliwosci to nie wiem.