Oj moj ty smutku...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Oj moj ty smutku...Zamieszczone przez Jurek Plieth
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
gdzie ?? na wykopaliska o tej porze, chyba ciepłe kraje tylko !!Zamieszczone przez McKane
![]()
Architektura a konkretnie palac w Zloczewie pod SieradzemDo cieplych krajow jezdza mieczaki
![]()
To ja też coś napiszę. Jestem po doktoracie na PWr. Grzebałem się w mikroelektronice. Na uczelni zostałem, chyba dziedzina mi się nieco zmieni ale jeszcze do końca nie wiem. Oprócz badactwa zarabiam pieniądze pisząc programy.
Fotografię zawsze uprawiałem, dość niedzielnie, ale jednak. Wpadłem na dobre pół roku temu. Oprócz tego lubię grzebać się w elektronice majstrując własne zabawki. Właśnie prowadzę dwa projekty - zmyślny superinteligentny wężyk spustowy do 350D oraz przejściówka na M42 udająca obiektyw EF.
Z aktywności sportowych to głównie offroadowa jazda rowerem, choć czasu coraz mniej na to mam. No i też ostatnio mniej chodzi o jazdę, a bardziej o dojechanie w jakieś fajne miejsce aby pofocić.
A zimowy martwy sezon fotograficzny wykorzystuję przebudowując swoją przyszłą norkę.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
spoko, mamy na forum swietnego kajakarzaZamieszczone przez Janusz Body
on takie 40 min machnie szybciej niz migawka w trybie sport
hehe
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Mój kuzyn tam pracuje :-) czasem bywam u niego, napewno się znacie, bardzo fajna firma.Zamieszczone przez storm
Bardzo fajny wątek, że też dopiero teraz na niego wpadłem :/
Co do mojego zajęcia: to jestem po informatyce, pracuję jako barman w pubie gdzie można również posurfować w necie, w wolnym czasie produkuje się nad www i grafiką DTP... fotografia to ostatnio mój BZIK :-) więc jeśli najdzie mnie jakiś ciekawy pomysł lub okazja łapę puchę w łapę i pstrykam...
Czym się zajmuję? Obecnie trzema córkami (1,5; 6; 9 lat - no, Reno a Tobie się wydaje , że jedna to tak dużo czasu zajmuje:-) ), Na razie czasu na zdjęcia mam niewiele - głównie pstrykam córeczki, które zawsze i wszędzie są ze mną. Za miesiąc już nie będę chyba miała wolnej chwili - wracam do pracy po urlopie wychowawczym - wykształcenie - nauczyciel-historyk i bibliotekarz, pracuję w zawodzie
Ja też tak chcę ... siedzieć w domu i zajmować się Nadią ... Musiałam wrócić do pracy kiedy miała 5 miesięcy.Zamieszczone przez Hallgerd
PS. Zaglądam do Twojej galerii - bardzo mi się podoba ostatnia historia.
;-). też jestem raczej przeciwko emancypacji, z każdą z córek byłam w domu 1 -1,5 roku i to były najpiękniejsze lata
Miło mi, ze Ci się podobają - nie wszystkim odpowiada ten klimat. Niedługo koniec serii, następne zdjęcia dopiero w styczniu - mam nadzieję że już canonkiem
Ostatnio edytowane przez Hallgerd ; 22-12-2005 o 19:51
Ostatnio zaniedbałem czytanie forum, ale jestem.
A osobiście zaliczam się do większości ... czyli jestem ogólnie pojętym informatykiem (serwisant, sprzedawca, doradca i co potrzeba). Jak czegoś nie umiem, staram się nauczyć, jako samouk. Na studiach na razie nie jestem, z tytułów mam technika (informatyka oczywiście).
Od stycznia zmierzę się z szukaniem nowej pracy. Dotychczasowa, mała firma komputerowa, bankrutuje ... Dodatkowo jakaś sprawa w sądzie na deserek, bo szef nie wypłacalny, no ale takie życie.
Hobby: komputery (to już chyba zboczenie), dobra rockowa muzyka przy piwku, kiedyś wędkarstwo i modelarstwo ... no i oczywiście od około pół roku początki fotografii, która mnie akurat odpręża i pozwala zapomnieć o ... komputerach
Pozdrawiam wszystkich.