Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Od 18 lat uzywam tylko WD i nigdy sie nie zawiodlem.Nie moge tego powiedziec o Maxtor czy Seagate, ktore kilka razy mi padaly.
Na dzien dzisiejszy mam obudowe ESATA i 500 GB WD w srodku.Przesyl danych nieprawdopodobnie szybki. Do przenoszenia wiekszych plikow mam stare NEXTO M1 z 250 GB 2.5".NEXTO sluzy mi tez do zgrywania zdjec czy jak mi sie karty koncza, ma zasilanie bateryjne umozliwijace do zgrania okolo 50-60 GB z jednego ladowania, przy szybkosci okolo 1 GB na minute.( nigdy nie zgrywalem wiecej niz 20 GB na raz wiec nie gwarantuje tego co napisal producentNEXTO spokojnie zmiesci sie w .
Ogolnie zdjecia mam w trzech miejscach. Jedna kopie na zewnetrznym twardym ESATA, jedna kopie zawsze mam na dysku w komputerze i ta kopia zawsze jest przekladana albo przegrywana na wiekszy dysk jak zmieniam komputer.Trzecia kopia zawsze byla na plytach DVD, ale teraz nosze sie z zamiarem kupienia blu-ray wiec chyba wypale od nowa.
Nie polecam DVD bo po jakims czasie pojawiaja sie bledy nawet na najlepszych plytach
Ostatnia deska ratunku zawsze jest moj brat, poniewaz wymieniamy sie zdjeciami, ktory stosuje podobne srodki ostroznoscihahah
Na dzien dzisiejszy mam okolo 68 GB zdjec i okolo 50 GB filmu
sztajmes
Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 02-08-2009 o 05:05