Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Dysk zewnętrzny do 300gb

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    kup cos "markowego", u mnie w domu leży dysk TrekStor 500gb (niby wnętrzności samsunga) i muszę powiedzieć ze straszny badziew
    Dobrze, że mówisz, ja przed zakupem WD mocno się zastanawiałem nad TrekStorami widząc tylko takie na półkach "Nie dla Idotów", potem się zastanawiałem, czy to wogóle jakaś firma i jednak nie kupiłem. Używa ktoś dysków LaCie? Jak wrażenia?:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    kup cos "markowego", u mnie w domu leży dysk TrekStor 500gb (niby wnętrzności samsunga) i muszę powiedzieć ze straszny badziew, jak chciałem zgrać coś powyżej 4gb to jakoś nie mógł się do tego zabrać, ciągle zmienial czas oczekiwania a to 5minut a to 40 ;/, i jak probowałem sobie zrzucić obraz dvd (5,45gb) zapisany w ISO to mi wyskoczyło że nie może skopiować bo dysk nie ibsługuje tego typu plików czy coś w ten deseń ;/
    http://pl.wikipedia.org/wiki/FAT32

Coś już napisał

Domyślnie

Od 18 lat uzywam tylko WD i nigdy sie nie zawiodlem.Nie moge tego powiedziec o Maxtor czy Seagate, ktore kilka razy mi padaly.
    Na dzien dzisiejszy mam obudowe ESATA i 500 GB WD w srodku.Przesyl danych nieprawdopodobnie szybki. Do przenoszenia wiekszych plikow mam stare NEXTO M1 z 250 GB 2.5".NEXTO sluzy mi tez do zgrywania zdjec czy jak mi sie karty koncza, ma zasilanie bateryjne umozliwijace do zgrania okolo 50-60 GB z jednego ladowania, przy szybkosci okolo 1 GB na minute.( nigdy nie zgrywalem wiecej niz 20 GB na raz wiec nie gwarantuje tego co napisal producent NEXTO spokojnie zmiesci sie w .
    Ogolnie zdjecia mam w trzech miejscach. Jedna kopie na zewnetrznym twardym ESATA, jedna kopie zawsze mam na dysku w komputerze i ta kopia zawsze jest przekladana albo przegrywana na wiekszy dysk jak zmieniam komputer.Trzecia kopia zawsze byla na plytach DVD, ale teraz nosze sie z zamiarem kupienia blu-ray wiec chyba wypale od nowa.
    Nie polecam DVD bo po jakims czasie pojawiaja sie bledy nawet na najlepszych plytach
    Ostatnia deska ratunku zawsze jest moj brat, poniewaz wymieniamy sie zdjeciami, ktory stosuje podobne srodki ostroznosci hahah
    Na dzien dzisiejszy mam okolo 68 GB zdjec i okolo 50 GB filmu

sztajmes
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 02-08-2009 o 05:05

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Seagate nigdy już, miałem 500 Gb seria oficjalnie ogłoszona jako wadliwa przez producenta dane poszły i w ogóle. Zakupiłem WD jak narazie ok a jako zewnętrzny mam Samsunga 500 w sieciowej IOmega, pod router, więc dostęp mam z każdego miejsca bez problemu jako Ftp, mam tez drugiego samsunga 250 zew na usb i działa bez problemu.
    pozdro

Możesz jakieś konkretniejsze info podać o tych seagate 500gb? mam taki w domu jako backup...

Edit: ok, znalazłem... ;-)
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów