Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dysk zewnętrzny do 300gb

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Dysk zewnętrzny do 300gb

Co proponujecie mi do przechowywania zdjęć?

Zależy mi na tym aby dysk się nie popsuł - był wytrzymały. Podepnę go do komputera raz na jakiś czas aby przekopiować nowe zdjęcia, jakiś może film - demon prędkości mi raczej do tych celów nie jest potrzebny (jestem człowiekiem cierpliwym).

Wielkość dysku jaka mnie interesuje to 250GB - 500GB.

Tu taj lista tych z allegro: LINK jednak może lepiej coś kupić ze sklepu?

No i czy ma to być jakaś znana firma np. Samsung czy nie patrzeć na marki i brać większą podróbkę np. Teac?

Pozdrawiam
    .

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. Ja Parę miesięcy temu sprawiłem sobie Western Digitala 320GB za coś koło 340zł, 2,5" zasilany na USB, lekki, wygodny, przenośny, Jeśli nie zależy Ci specjalnie na czasie zgrywania (USB nie jest chyba demonem prędkości), to polecam. Do tej pory bezawaryjny i zawsze pod ręką..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

WD Passporty są ok. Jeśli potrzeba, wkładasz w kieszeń i idziesz, nawet nie czujesz, że go masz Zasilanie z USB to duży plus.
    .

Dopiero zaczyna Awatar abalus

Domyślnie

WD juz mialem i wiecej nie kupie. Segate zawsze i wszedzie. Wsponiany WD 320GB kupilem i bylem bardzo zadowolony fakt poreczny ladnie wyglada poprostu cacy. Uzywalem go do kopiowania danych jak ty i az tu kiedys wrocielem z koncertu i chcialem zrzucic zdjecia podpinam dysk (uzywany w domu kilka razy byl poza domem) ostanie 5 tygodni na biurku i podlaczam dysk a on tyk tyk tyk tyk tyk. Ok dysk na gwarancji dostalem nowy. Ale dane poszly ........... i nie wrocily. Drugi dysk ktory dostalem uzywalem w domu biurko do zgrywania filmow muzy. 2 miesiace sytuacja wrocila, Co prawda dysk nie tylkal ale silnik przestala startowac. Oprocz tego uzywam dysku segate 500GB free agent i dziala bez problemow juz dlugi czas. Teraz bede kupowal nowa jego wersje 1TB lub wiecej.
    Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abalus Zobacz posta
    WD juz mialem i wiecej nie kupie. Segate zawsze i wszedzie. Wsponiany WD 320GB kupilem i bylem bardzo zadowolony fakt poreczny ladnie wyglada poprostu cacy. ...
    No widzisz, a ja już nie kupie Segate, z tych samych powodów co Ty WD

Jako mobilny storage używam obecnie Szajsunga 1TB eSata i jest miodzik, ale to już krówka 3.5'' z zasilaczykiem
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 01-08-2009 o 23:06
    .

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

kup cos "markowego", u mnie w domu leży dysk TrekStor 500gb (niby wnętrzności samsunga) i muszę powiedzieć ze straszny badziew, jak chciałem zgrać coś powyżej 4gb to jakoś nie mógł się do tego zabrać, ciągle zmienial czas oczekiwania a to 5minut a to 40 ;/, i jak probowałem sobie zrzucić obraz dvd (5,45gb) zapisany w ISO to mi wyskoczyło że nie może skopiować bo dysk nie ibsługuje tego typu plików czy coś w ten deseń ;/

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    kup cos "markowego", u mnie w domu leży dysk TrekStor 500gb (niby wnętrzności samsunga) i muszę powiedzieć ze straszny badziew, jak chciałem zgrać coś powyżej 4gb to jakoś nie mógł się do tego zabrać, ciągle zmienial czas oczekiwania a to 5minut a to 40 ;/, i jak probowałem sobie zrzucić obraz dvd (5,45gb) zapisany w ISO to mi wyskoczyło że nie może skopiować bo dysk nie ibsługuje tego typu plików czy coś w ten deseń ;/
    To go trzeba było sformatować np. w systemie plików NTFS, a nie krzyczeć na producenta. Producent zrobił tak, żeby z każdym systemem działało prosto z pudełka, ale wtedy nie z każdym działa optymalnie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

kup cos "markowego", u mnie w domu leży dysk TrekStor 500gb (niby wnętrzności samsunga) i muszę powiedzieć ze straszny badziew
    Dobrze, że mówisz, ja przed zakupem WD mocno się zastanawiałem nad TrekStorami widząc tylko takie na półkach "Nie dla Idotów", potem się zastanawiałem, czy to wogóle jakaś firma i jednak nie kupiłem. Używa ktoś dysków LaCie? Jak wrażenia?:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/FAT32

Początki nałogu

Domyślnie

320gb samsunga sata ew jak juz nie ma to seagate do tego kieszen hmm transcend i tyle

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów