Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: CANON Rebel XSi (EOS 450d) + obiektyw CANON EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    popatrz czy jak sie zmienia przesłone to czy dźwięk fokusa jest taki sam, sprawdź czy na każdej przesłonie, przy serii 10-15 zdjęć pojawia się błąd, czy tylko sporadycznie przypadkowo. W zasadzie to jeśli nie styki to elektronika w obiektywie, a ponieważ ten obiektyw elektroniki za bardzo nie ma to wygląda, że przesłona się przycina. Polecałbym kogoś kto potrafi DOBRZE serwisować ten obiektyw...
    pozdr.
    sweetek
    Czy jest ktoś na forum, lub ktoś zna osobę, która dobrze serwisuje w/w obiektyw ??

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi:-D

ps. Dźwięk fokusa jest taki sam przy róźnych przesłonach przy serii 10-15 klapnięć... błąd czasami jest sporadyczny a czasami wkurzająco:-[ częsty !! ... pomóżcie
    Ostatnio edytowane przez Arkadio1234 ; 06-08-2009 o 12:49

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ktoś chętny z odpowiedzią ?? Z góry dzięki

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    Nowy (bliźniaczo wyglądający) 100-300 4,5-5,6 USM robi foty porównywalne, jeśli nie lepsze.
    Niestety nie, optyka EF 70-210 f/3.5-4.5 USM a co za tym idzie jakość odwzorowania jest znacznie lepsza a niżej jakość odwzorowania EF 100-300 f/4.0-5.6 USM.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Niestety nie, optyka EF 70-210 f/3.5-4.5 USM a co za tym idzie jakość odwzorowania jest znacznie lepsza a niżej jakość odwzorowania EF 100-300 f/4.0-5.6 USM.
    Panowie proszę trzymajcie się tematu mego topica ... Proszę Was o pomoc a Wy batalie rozgrywacie który to obiektyw lepszy :-) hehe załóżcie nowy wątek etc. A ja nadal czekam na pomocną odpowiedź

Miasto
    Polska

Domyślnie Pytanie do autora

Witam
    Zapisałem się na forum po przeczytaniu Pańskiego wątku dot. 70-210 3.5-4.5
    Mam nadzieję, że mimo odległej daty utworzenia tematu uda nam się nawiązać kontakt. Interesuje mnie czy udało się naprawić obiektyw gdyż mam aktualnie dokładnie taki sam w dodatku mój wcale nie nawiązuje współpracy z aparatem. Podjąłem próby ożywienia go i wymieniłem kilka elementów ale bezskutecznie. Pozostaje mi więc poszukiwanie rozwiązania problemu wszelkimi możliwymi sposobami. Aktualnie odpiąłem elektronikę i używam obiektywu w trybie manualnym. Szkło rysuje ładnie ale niestety brak AF i Przysłony odbierają całą frajdę z używania go. Proszę o kontakt. Mam nadzieję, że temat jeszcze nie poszedł do kosza.
    Pozdrwiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów