Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: gdzie moje zdjęcia? kłopot po naprawie dysku - HELP!

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A ja byłem pewien, że od systemu plików
    W zaleznosci jak wykorzystujesz kompa, jak np w ciagu miesiaca zainstalujesz kupe malych programikow,a potem je odinstalujesz to zrobi ci sie ser szwajcarski.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

szczerze polecam sieciowe magazyny danych z mozliwoscia spiecia 2 w Raid 1 (tzw mirror), albo lepiej Raid 5, ale to juz wiekszy wydatek. mam 2 po 500GB, czyli do dyspozycji 500GB bezpiecznej przestrzeni. Trzymam tam zdjecia, i inne wazne dokumenty. Jak mi jeden dysk padnie, to naprawiam/kupuje nowy, wkladam i dane sa replikowane z tego drugiego. Ogromna zaleta jest latwy z kazdego komputera wpietego do sieci.
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Moja rada:

ZMIEŃ kabel połączeniowy na inny, dobry - przed ewentualnym zakupem sprawdź czy będzie ok z innym kablem USB od np. drukarki.

Daj znać czy to było przyczyną.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Tylko z tego co sie oreintuje to defragmentacja nie ma nic wspolnego z utrata/odzyskaniem danych.
    Nie prawda. Jeśli dane są pofragmentowane to może się okazać, że część danych to będą tylko fragmenty plików.
    To tylko odpowiednie poukladanie danych bez ingerencji w ich strukture.
    Zgadza się, lecz jeśli szlag trafi MFT (dawniej FAT) to owszem, pliki nadal znajdują się na dysku. Można je odnaleźć po charakterystycznych początkach plików. Jeśli jednak dysk jest pofragmentowany to znajdziemy jedynie pierwszą część pliku a następnej nie wiadomo gdzie szukać. Czesto w takich wypadkach zachodzi krzyżowanie fragmentów plików. Dzieje się tak jesli program do odzyskiwania potraktuje kilka następujących jakurat po sobie fragmentów RÓŻNYCH plików jako jeden plkik do odzyskania. Wychodzi sieczka. Ciekawe efekty są w przypadku pokrzyżowanych plików mp3. Mamy wtedy mix muzyczny.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

W zaleznosci jak wykorzystujesz kompa, jak np w ciagu miesiaca zainstalujesz kupe malych programikow,a potem je odinstalujesz to zrobi ci sie ser szwajcarski.
    Kolego. Gadasz głupoty. Sprawa zależy od systemu plików. To co podałeś też zależy od systemu plików. Nie każdy system plików potrzebuje defragmentacji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów