Obchodzę się z nim zawsze ostrożnie czy po czy przed... To była raczej kwestia pośpiechu i źle przeręconą kartą stuknąłem o te pinyProstopadle w stosunku do tego jak się powinno...
To trudno dostępne miejsce próbowałem pensetą lekko pokrzywioną przeze mnie i nie da rady... siedzi mocno.. Sam aparatu nie rozrkęcę chyba muszę to wysłać do serwisu.. Gdzie najlepiej ? Zeby zrobili szybko/pewnie i w miarę tanio... Ile to może kosztować? Zaloże się ze po poprawieniu tych pinów byłoby dobrze ale sam nie umiem tego zrobić.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzwoniłem do jakiegoś serwisu fotograficznego w opolu i facet mi mówi, że normalnie całą płytę główną się wymienia w takim przypadku ok.700zł
I mówi że można coś pokombinować chociaż czytnik jest wmontowany w canonie 400D w płytę główną...
Wieciem może coś o tym ? Może lepiej na żywiecką?
Dzwoniłem na żywiecką mówią 300zł za taką pierdółkę :-/ (wymiana czytnika kart pamięci w aparacie 400D)..
Warto wymieniać ? Czy sprzedać taniej aparat i kupić nowy ? Migawka ma z 12 000 zdjęć.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Teraz pytanie numer 2 dać facetowi w opolu aparat (serwis fotograficzny) może naprawić bez wymiany części jak się uda. Czy wysyłać na żywiecką ok. 300zł i spokój ? Teraz ceny sprzętu foto są zabójcze więc myślę, że zmiana odpada mimo, że miałbym fundusze to taki uszkodzony 400d za więcej niz 1000zł chyba nawet nie pójdzie (1300 po naprawie). A 450d nówka 2500 więc lekko masakra. 40D ok 3000 nówka.
Za ile mógłbym sprzedać aparat z taką wadą? 400D + hanhel akumulator zapasowy.