Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: phottix tetra

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Jaki aparat i lampa?
    Na 350D 1/200, na 40D 1/250.
    Lampy: 430EX, 580EX i jakieś małe takie bez regulacji mocy Agfatronic 182C

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    (...)Z mojego doświadczenia wynika, że za antenę do odbiorników robi statyw. Przy badziewiach z plastiku (mocowania), zasięg jest ok. 1-2 m, natomiast przy metalowych statywach, z metalowymi mocowaniami to zasięg mam nawet ok. 20 m - więcej nie sprawdzałem. Warunkiem jest jeszcze dobre naładowanie akumulatorków w odbiornikach i ustawienie baterii w taki sposób, aby miały dobre styki.(...)
    Jak sobie radzicie z ustawianiem focusa w obiektywach robiąc fotki lampami na manualach w całkowitej ciemności? Jak zrobić jakieś wspomaganie autofocusa?
    pozdr.
    Nie zauważyłem różnicy w zasięgu. Wcześniej odbiornik stawiałem na statywie, lampa na odbiornik. Obecnie odbiorniki wiszą na smyczy, lampy podpinam kabelkiem PC...
    Co do wspomagania... Chyba nie ma rozwiązania. Mi jak już AF nie wyrabia to ostrzę ręcznie. Ale rzadko focę aż w takich ciemnych miejscach.

W ostatnią sobotę zdarzył mi się taki motyw:
    Fotografuję imprezę w b. dużej sali, białe ściany, dwie lampy na Phottixie + jedna z fotocelą. Impreza trwała długo więc i błysków było sporo. Pod koniec imprezy, kiedy miałem już klapnięte ok. 500 zdjęć ..... mój Phottix przestał reagować. Zaczęły się problemy. Raz odpalał, raz nie. Wpiąłem lampę na body, drugą dałem na slave i jakoś dokończyłem. Mam nadzieję, że baterie, nie sprawdzałem tego jeszcze w domu.

Ma ktoś wiedzę ile wytrzymują baterie w nadajniku, a ile w odbiorniku??
    Mam Tetry PT-04 II ponad rok, wiosną wsadziłem nówki baterie alkaiczne, może czas wymienić?
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 28-10-2009 o 12:56
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Uprawnienia umieszczania postów