Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: phottix tetra

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.
    Mam Phottixa Tetrę od roku, używam najczęściej z 430EXII oraz stare, małe lampy bez regulacji mocy np. do podświetlania tła.

Wszystko śmiga. Zero problemów.

Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?
    Popatrz na pierwszą z brzegu sensowną fotkę takiego zestawu a załapiesz od razu.

Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.

Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?
    U mnie śmiga na 580EXII jak i na takiej starej Normie FIL-46
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Dzieki AMMarshall
    Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    U mnie śmiga na 580EXII jak i na takiej starej Normie FIL-46
    Wlasnie o cos takiego mi chodzilo, chce kupic druga lampe z jakichs staroci i chcialem wiedziec, ktore np. z tych staroci wspolpracuja z Phottixem.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Sorry za post za postem, ale jakie jeszcze polecalibyscie lampki za smieszne pieniadze do amatorskiego wykorzystania w domu, zeby wspolpracowaly z Phottixem.

BTW: smelbo jakie ta norma ma na stopce napiecie, bo jak widze to ona jest na zasilanie kablowe
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

BTW: smelbo jakie ta norma ma na stopce napiecie, bo jak widze to ona jest na zasilanie kablowe
    A tego to nie wiem, mam ją już z 18 lat :P Gdzies sie plątała to z ciekawości sprawdziłem czy działa i wsio chodzi, tylko chyba na max się wyzwala. Nie ma możliwości regulacji z pozycji lampy
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Miasto

Domyślnie

Sorry za post za postem, ale jakie jeszcze polecalibyscie lampki za smieszne pieniadze do amatorskiego wykorzystania w domu, zeby wspolpracowaly z Phottixem.(...)
    Ja miałem swego czasu dwie lampki Agfa Agfatronic 182C.
    Nie za mocne, nie słabe, takie w sam raz do focenia we wnętrzach...
    Bolączka - brak regulacji mocy, regulujesz przysłoną/iso/odległością...

W każdym razie do testów polecam takie Agfy i wszelkiej maści podobne błyskawki.
    Adam Marczak Marshall

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Ok, dzieki. Ostatnie moje pytanie apropos wspolpracy tetry dotyczy lamp studyjnych, chodzi mi o to czy beda wspolpracowac z takim zestawem jak chociazby chinczyki MR czy Delicacy?

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Prosze tylko o odpowiedz w zakresie wspolpracy z chinczykami studyjnymi, bo w perspektywie do konca roku mam zamiar zakupic jakis mini zestaw do domowego studia.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Podbijam - może mi ktoś zrecenzować czy i jak działa PHOTTIX TETRA PT-04 II

Tzn - z jaką powtarzalnością, zasięgiem, brakiem problemów itd. Mam 580ex mk2 i 430ex mk2.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Podbijam - może mi ktoś zrecenzować czy i jak działa PHOTTIX TETRA PT-04 II
    Tzn - z jaką powtarzalnością, zasięgiem, brakiem problemów itd. Mam 580ex mk2 i 430ex mk2.
    Wojkij, używam dokładnie to co Cię interesuje - Tetra PT-04 II oraz tego z czym to chcesz używać 430EXII oraz 580EXII (ostatni zakup).

Pisałem już wcześniej o moich wrażeniach z używania ale powtórzę się.

Mi się ten wyzwalacz + dwa odbiorniki spisuje świetnie. Wprawdzie nie używam i nie testowałem nawet na większe odległości ale na moje potrzeby - 10 - 12 metrów jest bardzo OK. W ciągu roku używania, może niezbyt intensywnego ale używam nieodpalenie lampy zdarzyło mi się może ze 3 strzały.

Synchronizuje na 1/250. Przy 1/320 jest już na dole klatki czarny pasek.
    Nie testowałem tego jeszcze odnośnie strzałów seryjnych, przetestuję w ten weekend, bo będę focił moje dzieciaki szalejące u dziadków. Mam nadzieję, że też da radę.

Moje uwagi:
    - nie zmieniałem jeszcze baterii w nadajniku, nadal działa
    - baterie w odbiornikach wymieniłem od razu po zakupie na nowe alkaiczne Duracell'a - oryginalnie siedzi tam jakiś totalny chłam

Minusy:
    - jedyny minus to "niepewność stabilności" przy wpięciu dużej, ciężkiej lampy (430, 580) na stopkę odbiornika. Ja lampy czepiam bezpośrednio na statywie, z Phottixem łączę kabelkiem PC-PC.

Nie lubię badziewia, więc gdyby mi ten Phottix sprawiał problemy już bym go nie miał.
    Adam Marczak Marshall

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów