Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: phottix tetra

Domyślnie

Jeszcze takie pytakno, bo bede musial coś z tym zasięgiem chyba zrobić jeżeli kupię jakąś drugą 430EX albo 580EX.

Problem jest taki, że czasami jak jest lampa za parasolką i stoję po przeciwnej stronie tak, że parasolka zasłania odbiornik z lampą to czasami nie wyzwoli błysku (nie mam kabla off-shoe, więc nie mogę sprawdizć czy jak nadajnik będzie się widział z odbiornikiem to czy będzie 100% trafień). Mieliście też tak? Muszą się nadajnik z odbiornikiem widzieć? Myślę, że to dziwne ,bo taka parasolka to nie ceglasty mur.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

To może masz jakiś trefny egzemplarz? Sprawdziłem z wcześniej wspomnianym PZ42X, parasolka odwrócona (zasłaniała odbiornik)- wyzwala, nawet z drugiego pokoju obok...

Domyślnie

Przetestowałem wszystkie odbiorniki.
    1 z 3 ma zasięg praktycznie na 10cm i bliżej. Dalej poprostu nie działa. Zmieniałem baterie, wkładałem akumulatorki. Niestety nic nie zmieniało to.
    Może coś z anteną. Jak tam jest to rozwiązane?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ciężko powiedzieć, ja póki co nie bawiłem się w poprawianie zasięgu. Może faktycznie jakiś trafiony egzemplarz? Domyślam się, że masz gwarancję na ten sprzęt (ew. reklamacja)?

Domyślnie

Tak, sprzedawca naprawdę w porządku (Interfoto poprzez Allegro.pl) - momentalnie propozycja wysyłki uszkodzonego i wymiana wadliwego na nowy ze zwrotem kosztów przesyłki.

Dzisiaj testy potwierdziły się, natomiast pozostałe 2 strzelają jak szalone ... wszytko cacy z nimi
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy te tetry działają jako pilot do aparatu?
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Oryginalnie jako radiowe wyzwalacze lamp błyskowych, jeśli o to Ci chodziło.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Oryginalnie jako radiowe wyzwalacze lamp błyskowych, jeśli o to Ci chodziło.
    Chodzi mi o to czy za pomocą kabelka i przycisku test pstryknę tym fotkę z oddali. Tak jak działa strato.
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

wątpię to tylko proste wyzwalacze lamp... a ja dzis podejmuje decyzje czy biore z dwoma czy z trzema odbiornikami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Nie. Nie ma takiej możliwości. Na odbiorniku można jedynie ustawić "częstotliwość" na jakiej będziemy pracować.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów